Pregătirile pentru concertul Robert Glasper Experiment au intrat pe ultima sută de metri

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Au mai rămas doar câteva zile până la concertele Robert Glasper Experiment în România. Americanii care combină în mod original muzica jazz cu hip-hop și R&B concertează pe 29 noiembrie 2016, începând cu ora 20:00, sala Auditorium Maximum. Accesul în sală se face începând cu ora 19.00.

Albumul cu care Robert Glasper Experiment vine în România, ArtScience, este de 8 săptămâni în Billboard Jazz Albums.  Albumul s-a aflat pe prima poziție în Billboard Jazz Albums, iar acum, după 8 săptămâni de prezență în top, ocupă locul 20.

O altă performanță a trupei este obținerea a două premii Grammy: în 2013 și 2015, pentru cel mai bun album R&B, respectiv pentru cea mai bună interpretare.

„Pentru pasionații de muzică bună, concertul Robert Glasper Experiment este ca și atunci când mergi la un restaurant nou în oraș sau când guști ceva pentru prima dată. Mi se pare un proiect foarte diferit de orice a mai fost până acum în România. Personal sunt un mare fan. Sperăm că și publicul va considera la fel.  Am primit numeroase felicitări că îi aducem, de la oameni care studiază muzica, membri de la diferite trupe, pe scurt de la oameni care se pricep. E clar însă că piața e într-un stadiu incipient. De aceea organizăm concertul în săli sub 1.000 de locuri. Noi suntem bucuroși că reușim să-l aducem primii în România și le recomandăm celor care au ezitat să-și ia bilet până acum, să o facă. De dragul experimentului”, spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Trupa a atras în ultimii ani atenția jurnaliștilor specializați pe muzică, iar aceștia au scris cronici pline de entuziasm în unele dintre cele mai importante publicații din lume printre care The Guardian, The Washington Post, Pop Matters. Luna trecută, pianistul american Robert Glasper  a concertat la Casa Albă în cadrul unui eveniment care a reunit creatori și inovatori din artă și tehnologie.

Grupul vine în România cu Robert Glasper la pian, Casey Benjamin la saxofon și vocoder, Mark Colenburg la tobe, Burniss Travis II – bass și Mike Severson la chitară.

Bilete 

Biletele pot fi cumpărate de pe eventim.ro și de pe biletmaster.ro, dar și de la casieria Teatrului Național din Cluj-Napoca.

Robert Glasper este un pianist de jazz și producător american. S-a născut în 5 aprilie 1978, în Houston, Texas. În 2013 a obținut premiul Grammy la categoria Best R&B Album, Black Radio, iar în 2015 a câștigat premiul Grammy la categoria Best Traditional R&B Performance pentru Jesus Children of America. Albumul cel mai recent al trupei, Art Science, este de 8 săptămâni în Billboard Jazz Albums și s-a aflat chiar și pe prima poziție în acest prestigious clasament.

Postaţi un comentariu