Pregătiri de Bobotează, 65 de poliţişti locali mobilizaţi în zona bisericilor

Foto: Dan Bodea

Pregătirile sunt în toi la Cluj pentru sărbătoarea de Bobotează de mâine. În faţa Catedralei Ortodoxe din Piaţa Avram Iancu deja au apărut câteva mii de peturi cu apă care vor fi împărţite mâine credincioşilor după sfinţirea apei.

Pe de altă parte, primăria a anunţat că pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada 6 – 7 ianuarie 2017, un număr de 65 poliţişti locali vor asigura măsuri de ordine publică și fluidizare trafic rutier în zona lăcaşelor de cult cu ocazia manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza) și a Sfântului Ioan Botezătorul.
Misiunile politiștilor locali au în vedere protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşelor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Postaţi un comentariu