Prefectul Gheorghe Vuşcan: Noi am aplicat absolut corect legea

Prefectul Județului, Gheorghe Vușcan / Foto: Dan Bodea
eepurl.com

În scandalul legat de neridicarea gunoaielor din Floreşti, prefectul Gheorghe Vuşcan îi dă replica primarului Horia Şulea care ieri a cerut demiterea reprezentantului guvernului în teritoriu.

„Nu ştiu dacă nişte aleşi locali sau naţionali pot să ceară demisia unui prefect, oricare ar fi el, pentru că aplică corect legea. Noi am aplicat absolut corect legea şi la Floreşti şi în alte comunităţi, indiferent de cine le conduce. Ei invocau exemplul Dejului, că acolo am fi fost de acord cu declararea stării de alertă. E o dezinformare nedemnă pentru domniilor lor pentru că Dejul nu a cerut niciodată stare de alertă ca şi Floreştiul. La Dej au fost două hotărâri ale Consiliului Local care au rezolvat problema prin suplimentarea unor alocări din bugetul local pentru a acoperi diferenţa de costuri. Misiunea prefectului nu e de a gestiona aceste aspecte de salubritate, e atribuţia administraţiilor locale. Cât priveşte starea de alertă s-a votat nu în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce instituţiile abilitate au adus argumente că nu sunt îndeplinite condiţiile legale. Nu putem astfel hotărî lucruri care nu sunt în conformitate cu legea. Deci supărarea lor mi se pare nejustificată”, a declarat pentru Transilvania Reporter prefectul Gheorghe Vuşcan.

Acesta a spus că deşi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost propuse administraţiei din Floreşti unele soluţii, primarul nu le-a luat în considerare. „Dacă de exemplu primăria Floreşti începea să îşi autorizeze o rampă temporară de când a început scandalul, de acum o lună jumate două acum putea să o aibă aproape autorizată. Ei trebuie doar să ceară odată acest lucru, nici măcar cerere nu au depus, până azi, m-am interesat, şi nu au depus nicio cerere. Administraţia trebuie să se responsabilizeze, noi nu putem forţa legea”, a adăugat Vuşcan.

Pe de altă parte, deputatul PNL Adrian Oros va adresa astăzi o interpelare pe tema crizei gunoaielor din Floreşti.

Citeşte şi În criza gunoaielor din Floreşti, primarul Horia Şulea şi deputatul Adrian Oros cer demiterea prefectului Gheorghe Vuşcan

Postaţi un comentariu