Prăpăd în Cluj

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

O furtună violentă, dar de scurtă durată, s-a abătut în această după amiază în Cluj-Napoca și localitățile învecinate. Vântul a suflat cu peste 90 de kilometri pe oră și a smuls mai mulți copaci în zona stadionului Cluj Arena, din fericire fără să producă pagube materiale însemnate. Mult mai gravă este situația în Parcul Central unde mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini sau rupți de forța vântului.

Foto: Dan Bodea

  

Și în cartierul Grigorescu vijelia a rupt crengi, a pus la pământ mai mulți pomi și a smuls acoperișul unui bloc. Mai multe cabluri electrice au luat foc, iar cetățenii au semnalat câteva scurtcircuite. Cele mai grave situații s-au întâlnit în comuna Florești, orașul Huedin și în municipiul Dej.  

Acoperișul unui bloc de pe strada Cetății din Florești a fost smuls, iar țiglele și bucăți din zidul blocului au fost împrăștiate pe o rază de câțiva zeci de metri pătrați. În municipiul Dej mai multe blocuri din centrul orașului și de pe Dealul Florilor au rămas fără acoperiș în doar câteva secunde, iar numeroase mașini parcate au fost distruse de copacii rupți de vijelie. La Huedin, acoperișul Spitalului Orășenesc a fost luat de vânt.  

În localitățile amintite și în Cluj-Napoca mai multe cartiere au rămas fără curent electric mai bine de o jumătate de oră. Din cauza furtunii și a copacilor prăbușiți, pe mai multe drumuri județene se înregistrează blocaje rutiere.

”Lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au intervenit la mai multe incidente, în urma numeroaselor apeluri primite. În municipiul Cluj-Napoca au fost semnalate mai multe probleme legate de acoperișurile luate de vijelie și sunt foarte mulți copaci căzuți în mai multe zone, parcuri și cartiere ale orașului. Probleme mari au fost și la Huedin și în zona de munte, la Mărişel, Beliş, Negreni şi Valea Drăganului. În municipiul Dej un acoperiş a căzut pe mai multe maşini și a produs însemnate pagube materiale”, a declarat Ciprian Cornea, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Mai jos urmăriți o galerie foto realizată de Dan Bodea, care ilustrează prăpădul di Parcul Central. 

  

     

Postaţi un comentariu