Polonezii suplimentează zborurile Cluj-Varşovia

Operatorul aerian LOT Polish Airlines va suplimenta numărul de zboruri directe Cluj-Varşovia la 6 pe săptămână. Decizia a fost anunţată la împlinirea unui an de la primul zbor Cluj-Napoca – Varşovia.

În prezent, de pe Aeroportul Internaţional ,,Avram Iancu” Cluj, destinaţia Varşovia este operată cu o frecvenţă de cinci zboruri pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi sâmbătă. În contextul succesului de care această rută s-a bucurat în rândul pasagerilor, capitala Poloniei fiind una dintre destinaţiile intens solicitate, compania intenţionează ca în perioada imediat următoare să introducă o nouă cursă către Varşovia, urmând a se ajunge astfel la nu mai puţin de şase zboruri pe săptămână.

În ultimele 12 luni, LOT a transportat aproape 20.000 de pasageri spre Polonia dar și spre Scandinavia și SUA. Aproape la fel de mult ca cei 69% din totalul pasagerilor care călătoresc cu LOT de pe Aeroportul Chopin din Varșovia spre destinații de top din rețeaua operatorului polonez.

„LOT cunoaște un potențial extraordinar de creștere în Cluj-Napoca, tocmai de aceea mărim numărul de zboruri spre Varșovia. Am început cu 4 frecvențe pe săptămână, iar acum se operează cu o frecvență de 5 zboruri pe săptămână. Dar acest lucru nu este de ajuns, motiv pentru care am decis să mai adăugăm din luna iulie încă o frecvență de zbor, astfel zborul Cluj-Napoca – Varșovia se va opera de 6 ori pe săptămână. Aceasta este o veste bună pentru toți cei care caută opțiuni de călătorie confortabilă și eficientă oriunde și ori de câte ori doresc „- a declarat Adrian Kubicki, Director de comunicare LOT Polish Airlines. „Scopul nostru este să devenim cât de curând cea mai mare companie aeriană pentru cei care doresc să-și înceapă călătoria de la Cluj-Napoca. ” – a adăugat el.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tișe a precizat cu această ocazie: „Consiliul Judeţean Cluj doreşte mult succes în continuare companiei LOT Polish Airlines și apreciază diversitatea tot mai mare de conexiuni oferite prin intermediul acestui zbor spre capitala Poloniei, Varşovia. Ne dorim ca acest zbor, Cluj–Napoca – Varșovia, să se bucure de un număr cât mai mare de pasageri, în anii care urmează şi prin urmare să contribuie la stimularea turismului şi a schimburilor comerciale din regiune.”

Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, domnul David Ciceo a precizat la rândul său: „Un an de zboruri spre capitala Poloniei, Varșovia, a făcut posibilă conexiunea cu unul din cele mai importante hub-uri europene, prin care au putut fi accesate cu ușurință și la prețuri accesibile cât mai multe destinații din Europa, America de Nord sau Asia. Iar decizia companiei aeriene de a mări numărul de frecvențe pe această rută  va fi apreciată atât de mediul de afaceri, cât și de ceilalți pasageri ai Aeroportului Internațional „Avram Iancu”Cluj”.

Cu ocazia acestei aniversări, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a organizat un moment artistic dedicat compozitorului polonez Frédéric Chopin, prin care susține și promovează tinerii artiști talentați din Cluj-Napoca. Astfel, Ilinca Forna (la vioară), Andra Borz (pian) de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță, Iulia Iacob (pian) de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Boglárka Oláh (pian) – Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și Mátyás Oláh (violoncel) – profesor la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, îndrumaţi de profesorul coordonator Corina Marc, de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, au interpretat câteva compoziții ale marelui compozitor în cadrul acestui eveniment.

Zborurile din Varșovia spre Cluj-Napoca sunt operate cu avioane moderne de tip Bombardier Q400. Zborurile sunt operate în toate zilele lucrătoare, în afară de duminică. Programul zborurilor este creat să asigure cea mai rapidă conexiune spre toate destinațiile din SUA și Canada precum și spre Scandinavia sau Europa de Vest și de Est. Începând cu vara anului 2017 zborurile vor fi operate în fiecare zi.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a înregistrat, în 2016, cel mai mare număr de pasageri din istorie – 1.880.319 de pasageri, cu 394.667 mai mult decât în 2015 (+26,56%). Pentru 2017, Aeroportul Internaţional Cluj a înregistrat în primul trimestru peste 500.000 de pasageri, estimând până la finele anului un trafic aerian cuprins între 2,7 şi 3 milioane de pasageri.  de pe aeroportul Cluj sunt operate în prezent peste 40 de destinaţii.

Postaţi un comentariu