Polei pe drumurile județene, se circula in condiții de iarna

În cursul acestei dimineţi la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate, circulaţia se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă, nesemnalându-se până în acest moment incidente sau accidente rutiere, se arată intr-o informare a biroului de presa al CJ Cluj.
Ca urmare a precipitaţiilor mixte şi a temperaturilor negative înregistrate, mai multe sectoare de drumuri judeţene aflate pe raza judeţului Cluj au fost afectate de fenomenul de polei.
În ultimele 12 ore s-a acţionat pe un număr de 65 de drumuri judeţene, dintre care pe 12 drumuri judeţene a intervenit SC Napoca Construcţii SA, iar pe 53 de drumuri judeţene SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA, cu un total de 46 de utilaje, dintre care 6 aparţinând SC Napoca Construcţii SA şi 40 utilaje aparţinând SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA. În total, a fost folosită o cantitate de 506 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Se acţionează în continuare cu utilaje cu lamă pentru curăţirea zăpezii şi lărgirea carosabilului, respectiv împrăştierea de materiale antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei.
Lucrările de deszăpezire sunt executate de SC Napoca Construcţii SA (pe Lotul 2 de drumuri judeţene – zona Turda) şi de SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA (pe Lotul 1 – zona Huedin-Gilău şi Lotul 3 – zona Gherla-Dej).

Postaţi un comentariu