Plan roșu de intervenție la un imobil din cartierul Iris

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj au activat planul roșu de intervenție pentru un imobil din cartierul rezidențial Iris.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș, a declarat că “incendiul a izbucnit la subsolul unei clădiri, regim de înălțime P+10, 25 persoane s-au auto-evacuat, 20 persoane au fost evacuate de pompieri (10 cu autoscara și 10 pe casa scărilor), 13 persoane au primit asistență medicală de urgență, dar niciuna nu a fost transportată la spital. La fața locului au intervenit 2 autospeciale pentru stingerea incendiilor, o platforma pentru intervenții la înălțime, 5 echipaje medicale (2 SMURD, 3 SAJ) + autospeciala pentru transportul de persoane și victime multiple. Au intervenit 8 pompieri, 16 paramedici și personal medical. De asemenea, au fost prezente echipaje de la poliție, SVSU Cluj-Napoca, echipele de intervenție ale furnizorilor de utilități.”

Urmează a fi stabilită cauza incendiului, care nu s-a manifestat doar la subsol, iar o cantitate mare de fum a urcat prin spațiile de aerisire până la ultimul etaj.

Imobilul era parțial locuit, dar se află încă în amenajare, astfel că o parte dintre persoanele evacuate erau muncitori care lucrau la imobilul respectiv, iar o parte erau locatari.

 

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la 12:40.

Postaţi un comentariu