Pinch of Salt, conferință în domeniul industriei ospitalității, la Cluj

eepurl.com

La mijlocul lunii noiembrie Cluj-Napoca găzduiește o conferință în domeniul industriei ospitalității care va reuni specialiști ai zonei de HoReCa. Pinch of Salt va avea loc în data de 15 noiembrie la DoubleTree by Hilton Cluj-City Plaza și este un eveniment adresat persoanelor din domeniul HoReCa, dar și celor interesați sau pasionați de munca din spatele funcționării unui restaurant.

Participanții vor afla pașii necesari dezvoltării unui business în domeniul HoReCa, care sunt etapele pe care trebuie să le luăm considerare, de la branding, la amenajarea spațiului interior, la alegerea echipei.

Speakerii invitați: Andreea Bălaj (General Manager DoubleTree by Hilton Cluj-City Plaza), Gosho Stefanov (Interior Designer), Alexandra Crăciun (Brand Consultant), Mircea Buteanu (Antreprenor),Constantin Covaliu (Street Food Festival), Oana Coantă (Bistro de L’arte), Adrian Madar (CEO Bianco Milano), Teodora Rogobete (Teo’s Kitchen), Bogdan Gheorghiu (Roots, Untold), Chef FOA (Flavors Food Design), Shakhshir Ghassan (Safeway International).

„O secțiune importantă a conferinței se va concentra asupra a ce trebuie să faci după ce îți lansezi brandul. Oamenii își pun bani deoparte pentru zona de design interior, pentru echipamente, dar lasă în urmă partea de marketing, fără a-și da seama cât de importantă este. Asta ține și de experiență. Cei care activează de mult timp în acest sector știu ce înseamnă. E un proces de învățare. Eu, însă, văd tot mai multă deschidere. Este și datoria noastră, a oamenilor de marketing să ridicăm genul acesta de probleme și întrebări”, explică Alexandra Crăciun consultant în branding și organizatoare a conferinței.

Printre invitații la conferință se numără Teodora Rogobote, care le va vorbi participanților ce înseamnă să faci o campanie de promovare cu un blogger, dar și Bogdan Gheorghiu care va explica aspectele de logistică ale business-urilor de HoReCa: Cum construiești un meniu, cum setezi prețurile, cum echilibrezi partea de operațional. „Îl vom avea invitat și pe Mircea Buteanu de la Diesel Events, iar Adrian Madar va veni cu experiența pe care o are pe zona de personal. E foarte bun în a crea echipe și a le motiva. Chef FOA va vorbi despre cum îți stabilești un specific pentru restaurantul tău, care este meniul recomandat”, a mai precizat Alexandra Crăciun.

Organizatoarea conferinței a declarat pentru Transilvania Reporter că i-a fost destul de ușor să facă o agendă a evenimentului și să pună la aceeași masă provocările din acest sector. „De exemplu, cum faci să lucreze designerul de interior mână în mână cu omul de branding?. Cum soluționăm problema legată de personal, respectiv a oamenilor care pleacă pe timp de vară pe salarii foarte mari și cum facem să îi ținem în România?”, a spus Alexandra Crăciun.

Ideea conferinței a venit de la blogul de recenzii de restaurante, Urban Gourmet pe care consultantul în branding Alexandra Crăciun îl avea în urmă cu câțiva ani. „După ce am vândut blogul, anul trecut mi-am dat seama că vreau din nou să scriu despre restaurante mai ales că foarte mulți clienți pe care îi am provin din sectorul HoReCa. Cunoscând destul de bine piața, am dezvoltat ideea că trebuie să pornim un proces de educare în această zonă. Motivul pentru care blogul avea succes a fost că cei care mă urmăreau erau pe aceeași lungime de undă cu mine. Ceea ce apreciez eu la un restaurant este design-ul interior în principal, dar în egală măsură mă interesează atmosfera, calitatea mobilierului, ambianța, cât de tare este dată muzica. Mă interesează și mâncarea, dar în plan secundar. Mă uit uneori care sunt furnizorii de pahare, sau îmi dau seama cât s-a investit într-un local în funcție de finisaje. Este interesant de urmărit nu doar localurile care se deschid, ci și cele care se închid și motivul pentru care proprietarii lor fac asta”, explică Alexandra.

Intrarea la conferință se face pe baza de bilet. Mai mule detalii despre eveniment puteți afla de pe site-ul oficial al conferinței.

Postaţi un comentariu