Piaţa Unirii, din nou în şantier

Foto: Dan Bodea

În aceste zile au început lucrările de modernizare în Piaţa Unirii, lucrări în urma cărora latura de vest a pieţii va fi pietonalizată. În acest moment însă se derulează lucrări pe latura sudică.

Mai exact, latura sudică a pieţei, în lungime de 130 ml, se continuă din Bulevardul Eroilor cu amenajarea pavajului, iluminatului şi a mobilierului urban. Primăria a anunţat că până la pietonalizarea din etapa 3, se păstrează cele 4 benzi de circulaţie de aici.

Trotuarul va fi amenajat cu borduri şi plăci din piatră naturală, stâlpi de iluminat public pentru a se asigura o continuitate cu spaţiul dinspre Bulevardul Eroilor. Arborii existenţi vor rămâne. Iluminatul ambiental, festiv decorativ, arhitectural şi public va fi modernizat cu surse LED cu componente de comunicaţie wireless şi componente electronice ce permit programarea acestora pentru funcţionarea la nivele diferite de putere pe paliere orare. Lucrările sunt executate de SC ARL SA, durata de execuţie pentru latura sudică fiind de 1 lună. Proiectantul este SC Planwerk SRL, iar consultanţa este oferită de SC Aquaserv SRL. Valoarea totală a investiţiei în Piaţa Unirii, etapa 2, este de 7.943.756, 83 lei plus TVA.

Urmăriți o galerie foto realizată de Dan Bodea:

Postaţi un comentariu