Pianistul american Robert Glasper. De la Casa Albă la Cluj-Napoca

Câștigător a două premii Grammy, pianistul american Robert Glasper va concerta în premieră în România pe 28 noiembrie în București la Sala Radio în cadrul seriei de concerte Jazz Night Out, și pe 29 noiembrie în Cluj în sala Auditorium Maximum. Artistul își va lansa cel de-al zecelea album, ArtScience, apărut în luna septembrie.

Robert a concertat ieri la Casa Albă în cadrul evenimentului South by South Lawn, un festival de o zi ce a reunit creatori și inovatori din artă și tehnologie. Robert Glasper și basistul Derrick Hodge au răspuns invitației cunoscutului rapper Common, care împreună cu alți trei muzicieni a susținut la reședința președintelui Obama un concert din seria Tiny Desk Concerts organizată de National Public Radio, în care piesele interpretate au atins teme sensibile și actuale precum politica și injustiția socială.

Robert Glasper a compus muzica și  aranjamentele instrumentale pentru filmul biografic „Miles Ahead” despre Miles Davis, artist care l-a influențat major. Pianistul a colaborat cu mari nume ale showbiz-ului mondial: Erykah Badu, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Norah Jones, Stevie Wonder, John Scofield.

Evenimentul este organizat de inițiatorii festivalului Jazz In The Park.

Program și bilete 

29 noiembrie 2016, ora 20:00, sala Auditorium Maximum. Accesul în sală se face începând cu ora 19.00. Biletele pot fi cumpărate cu 85, 110 și 135 de lei de pe eventim.ro sau de aici.

Postaţi un comentariu