Peste o sută de angajaţi de la Penitenciarul Gherla protestează și cer demisia ministrului Justiției

Foto: Transilvania Reporter
eepurl.com

Peste o sută de angajaţi de la Penitenciarul Gherla, din judeţul Cluj, au protestat luni dimineață în faţa unităţii de detenţie, ei aducând pungi cu prune şi afişând o foaie albă cu mesajul „Nu atingeţi pruna sensibilă”. De asemenea, protestatarii au huiduit-o pe Raluca Prună în momentul în care ministrul Justiţiei a ajuns la Penitenciarul Gherla, scrie News.ro.

Protestatarii s-au adunat în faţa Penitenciarului Gherla, în jurul orei 9.00, ei având vuvuzele şi bannere pe care scrie „Muncim pe datorie, ruşine să vă fie”, „Legea trebuie aplicată nu încălcată”, „Stop discriminării”. Potrivit Mediafax,   ei scandează „Demisia”, „Ruşine să vă fie”, „Jos Guvernul”, „Jos ministrul minicinos”. Angajaţii au adus şi două pungi cu prune şi o pâine feliată pe care le-au pus pe asfalt şi au afişat o foaie albă cu mesajul: ”Nu atingeţi pruna sensibilă”.  Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a ajuns la Penitenciarul Gherla în jurul orei 10.15, ea fiind huiduită de protestatari. Prună urmează să viziteze Centrul Terapeutic pentru Femei Gherla din cadrul penitenciarului şi să aibă discuţii cu sindicaliştii de la Penitenciarul Gherla. Protestatarii solicită îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, angajarea unui număr suficient de personal în penitenciare, eliminarea inechităţilor salariale şi demiterea ministrului Justiţiei pentru incapacitate profesională.

Acţiuni similare au loc, luni, şi în penitenciarele Constanța, Craiova, Giurgiu şi Codlea.

Angajaţii din penitenciare au ameninţat, încă din 15 septembrie, cu proteste în fiecare săptămână, la câte zece unităţi de detenţie şi cu miting la Ministerul Justiţiei, la începutul lunii octombrie, nemulţumiţi că nu primesc aceleaşi drepturi salariale ca cei din sistemul de apărare şi ordine publică, respectiv că în salariile lor nu au fost incluse sume compensatorii reprezentând salariul de merit în plată în anul 2009.

Postaţi un comentariu