Peste 800 de căsătorii civile, programate deja online pentru 2017

Tinerii clujeni care doresc să se căsătorească în 2017 au luat cu asalt serviciul de programare online al primăriei pentru a se asigura că prind un loc la data dorită pentru oficierea căsătoriei civile.

Astfel, potrivit datelor comunicate de biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca, în prima oră de funcționare din acest an a programului de programare online a datei și orei pentru căsătoria civilă s-au înregistrat 124 de cereri, iar până în data de 9 ianuarie numărul acestora s-a ridicat la 812.

Data cea mai solicitată este 27 mai 2017, când deja sunt programate 35 de căsătorii pentru acest an. Următoarele date în ordinea programărilor deja efectuate sunt 20 mai și 1, respectiv 29 iulie 2017, cu câte 29 de programări.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a creat acest sistem de programare online pentru data și ora căsătoriei civile, pentru a evita aglomerarea la ghișee, având în vedere faptul că, în conformitate cu prevederile legale, înregistrarea solicitării de oficiere a căsătoriei legale în România se poate face exclusiv cu 10 zile înainte de data dorită. Utilizând programarea online tinerii se pot asigura că ceremonia civilă se va efectua la ora dorită de ei.

Postaţi un comentariu