Peste 750 de elevi intră în faza pe oraș a olimpiadei CuGeT. 59 dintre aceștia au răspuns corect la toate întrebările chestionarului

Un număr de 757 de elevi de la 22 de licee din Cluj-Napoca s-au calificat la faza pe oraș (semifinala) Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT. Competiția continuă sâmbătă, 23 ianuarie, când vor fi testați cei aproape 300 de tineri care s-au înscris prin intermediul site-ului www.cuget.afacj.ro.

„Avram Iancu”, „Gheorghe Șincai” și „Onisifor Ghibu”- pe podium

Elevii au fost împărțiți în două categorii (clasele IX-X și respectiv XI-XII) și au avut la dispoziție 15 minute pentru a completa un chestionar cu 25 de întrebări, iar cei care au răspuns corect la minim 20 dintre acestea s-au calificat în seminfinala competiției, care se va desfășura în 27 februarie. Podiumul liceelor cu cei mai mulți elevi calificați este format din liceele teoretice „Avram Iancu” (145 de elevi calificați), „Gheorghe Șincai” (134) și „Onisifor Ghibu” (72). Câte 16 elevi de la „Gheorghe Șincai” și „Onisifor Ghibu” au răspuns corect la toate cele 25 de întrebări. În total, 59 de elevi din liceele participante au obținut punctaj maxim – toți, din categoria claselor IX-X.

Citiți și: „Sferturile” Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor – CuGeT: „Competiția reprezintă o ocazie bună pentru noi să ne autoevaluăm”

Domeniile testate sunt: Artă; Sport, Muzică și dans; Teatru și film; Literatura română și universală; Științele exacte; Științele naturii; Geopolitică și Cluj-Napoca.

Sâmbătă, 23 ianuarie, se desfășoară prima etapă pentru tinerii înscriși în competiție prin intermediul site-ului – aproape 300, dintre care 91% sunt studenți. Competiția va avea loc la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, de la ora 9.30. Cei care răspund corect la minim 20 de întrebări se vor califica la faza pe oraș din 27 februarie.

Premii

Valoarea totală a premiilor puse în joc în cadrul competiției este de peste 40.000 de lei, net. La fiecare din cele trei categorii (clasele IX-X, XI-XII și tineri de 18-25 de ani), câștigătorii vor primi câte 5.000 de lei, ocupanții locului doi – câte 3.500 de lei, și cei de pe locul trei – câte 2.000 de lei. Toți finaliștii vor fi recompensați cu câte 150 de lei, în cadrul finalei care se va desfășura în aprilie. Fondul de premiere este asigurat integral de AFA Cluj.

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Chestionarele, dar și răspunsurile corecte pot fi vizualizate AICI.

Citiți și: „Lacul lebedelor” i-a pus pe elevii clujeni în dificultate în cadrul primei probe a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni,  CuGET

Postaţi un comentariu