Peste 600 de tineri clujeni se vor întrece în semifinala Olimpiadei CuGeT

Peste 600 de tineri clujeni s-au calificat în semifinala Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, proiect organizat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj.

11 tineri au răspuns corect la toate cele 25 de întrebări

Gradul de dificultate al întrebărilor a fost mai ridicat decât la prima ediție, dar cu toate acestea, 11 participanți au răspuns corect la toate întrebările, iar alți 46 au avut o singură greșeală.

Cititi si: Peste 8.000 de liceeni au participat la prima etapă a olimpiadei CuGet

„Tinerii clujeni ne-au dovedit încă o dată că își doresc această competiție, care le satisface nevoia de a-și verifica cunoștințele nu doar la materii individuale, ci și la un nivel general, punându-i față în față cu toate lucrurile pe care ei le află citind, mergând la evenimente culturale și fiind mereu curioși de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Subiectele au fost mai provocatoare decât la prima ediție și ne bucură să avem atât de mulți calificați în semifinală”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

Prima etapă a competiției s-a desfășurat săptămâna trecută, când participanții, împărțiți în trei categorii de vârstă, au primit 25 de întrebări de cultură generală, din domenii precum artă, sport, științele naturii, literatura română și universală sau geopolitică. Iată câteva dintre întrebările din chestionare: „Care este simbolul chimic pentru azot?”, „Ce este PokemonGo?”, „Care este identitatea secretă a lui Batman?” „Câte clape albe și negre are un pian clasic?”. Subiectele integrale, baremul de corectură și rezultatele pot fi consultate pe aici

Cititi si:CuGeT. Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni caută concurenți pentru cea de-a doua ediție

Topul liceelor participante

Toate cele 25 de licee participante la cea de-a doua ediție au reprezentanți în semifinală, iar topul școlilor este condus, la fel ca la prima ediție, de Liceul Teoretic „Avram Iancu” (122), urmat de Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” (72) și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (50).

Grupa de vârstă 18-25 de ani va fi reprezentată în semifinală de 44 de concurenți; trei pătrimi dintre aceștia sunt studenți, majoritatea la Universitatea „Babeș Bolyai”.

Prima ediție CUGeT s-a desfășurat în perioada octombrie 2015 – aprilie 2016 și a însemnat peste 7.500 de participanți, 22 de licee partenere și o finală televizată.

Cititi si: Proiectul „Olimpiada CuGeT” şi-a desemnat câştigătorii

Postaţi un comentariu