Peste 5.000 de clujeni în stradă. Protestează față de modificarea legilor justiției

eepurl.com

Circa 5.000 de clujeni s-au adunat în această seară în Piața Unirii pentru a protesta față de modificările aduse legilor justiției. Oamenii au venit cu pancarde și mulți sunt însoțiți și de copii.

”În Cluj-Napoca, continuăm ce am început iarna trecută! 
Începe a doua luptă pentru apărarea Justiției și Statului de Drept în România. E un război de uzură, așa că ceea ce putem învăța din iarna trecută e în primul rând să ne conservăm energia, să nu ne lăsăm demoralizați ușor, să nu ne așteptăm la miracole peste noapte și să nu ne luăm ochii de la scopul nostru. Toate schimbările de durată cer timp.
Așadar să ramânem consecvenți și încrezători în puterea noastră de a schimba România, deoarece prin solidaritate îi învingem pas cu pas, de fiecare dată.
1. Proiectul de modificare a Legilor Justiției a ajuns deja în parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen.
Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna Ministrului Justiției.
Numirea procurorilor-șefi de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.
Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă.
Nu suntem singuri în această luptă.
De la magistrați la președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi.
Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția.
2. Luni, Senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării. Urmeaza votul in senat. Asta înseamnă că un borfas, condamnat penal, poate decide soarta românilor și îi va reprezenta pe aceștia”, au scris organizatorii protestului din această seară pe rețelele de socializare.

În piață, protestarii au venit cu multe steaguri tricolore și vuvuzele, și au afișat pancarde cu mesaje ca ”Uniți salvăm toată România”, sau ”Suntem cu ochii pe voi”. S-au scandat mesaje ca ”Justiție, nu corupție!”, ”PSD, ciuma roșie!”, ”Dragnea nu uita, România nu-i a ta!”, ”DNA să vină să vă ia!”, ”Hoții, hoții!”.

Puțin după ora 19.00 oamenii au pornit în marș pe Bulevardul Eroilor.

Postaţi un comentariu