Peste 3.000 de angajați, în grevă în spitalele clujene

(Foto: Dan Bodea)

Federația Sanitas a declanșat astăzi o grevă generală în spitalele din întreaga țară. la Cluj circa 3.000 de medici, asistenți medicali și personal tehnic din unitățile medicale s-au alăturat grevei. Se asigură urgențele și o treime din activitate.

”În 20 de unități medicale cu personalitate juridică este grevă generală. Din primul schimb participă la grevă cam 3.000 de membri de sindicat. La unitatea de primiri urgențe și la compartimentele de urgență din spitale se lucrează la capacitate normală, dar la celelalte compartimente este asigurată doar o treime din activitate. Principalele revendicări sunt legate de legea salarizării. Cerem eliminarea discrepanțelor și discriminărilor salariale între diverse categorii de angajați din sănătate și includerea în ordonanța Guvernului și a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică şi a celor din medicina școlară. De asemenea dorim calcularea sporurilor și a celorlante drepturi la nivelul salariului de bază din 2016 și nu cel din 2009 luat în calcul în prezent”, a precizat președintele Sanitas Cluj, Ștefan Roman.

Liderul de sindicat a declarat că există deschidere la dialog și că se speră într-un rezultat favorabil al negocierilor de astăzi de la București. Totuși până atunci sindicaliștii sunt deciși să continue protestul.

Postaţi un comentariu