Peste 200 de clujeni au protestat față de votul senatorilor în cazul lui Gabriel Oprea

eepurl.com

Câteva sute de persoane s-au adunat, joi seară, în mai multe oraşe din ţară pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de votul dat de către senatori în cazul lui Gabriel Oprea în legătură cu moartea poliţistului Bogdan Gigină. La Cluj-Napoca, în Piața Unirii, s-au adunat peste 200 de oameni care au organizat și un marș prin oraș, încheiat în jurul orei 20:30.

Aproximativ 200 de persoane, majoritatea tineri, protestează în centrul municipiului Cluj-Napoca, în Piaţa Unirii, scandând „Toate partidele aceeaşi mizerie”, „Vrem integritate, nu imunitate” şi au pancarte cu mesajele: ”DNA nu te Oprea”, „Corupţia ucide” şi „Casa Omorului”.

”Am venit pentru că îmi pasă de România. Un lucru trist este că cei din Parlament, care ne pun viaţa în pericol, sunt o oglindă a noastră, a societăţii, pentru că ei au fost votaţi de către noi. Când votăm ar trebui să ne gândim şi să ne implicăm mai mult ân viaţa politică”, a spus o tânără aflată la protest.

La un moment dat, protestatarii au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv, după care au pornit în marș pe ruta Piața Unirii- Bulevardul Eroilor- Prefectură- Bvd 21 Decembrie-Piața Unirii.

Proteste pe aceeași temă au fost organizate și în alte orașe din țară. La Galați, Iași, Timișoara și Constanța au fost prezenți aproximativ  câte aproxiamtiv 50 de oameni, în timp ce la Brașov și Craiova, numărul protestatarilor nu a depășit cifra de 30 de persoane. Cei mai mulți oameni au fost la București, unde peste 3000 de persoane s-au adunat pentru a protesta.

Postaţi un comentariu