Peste 2.000 de participanți la Crosul Companiilor. Adi Dohotaru a câștigat proba individuală

foto: Adi Dohotaru
eepurl.com

Peste 2.000 de clujeni au alergat astăzi la proba individuală și pe echipe la Crosul Companiilor, ajuns la ediția a șaptea, acțiune sportivă organizată de în fiecare toamnă la Cluj de Runners Club și care promovează un stil de viață sănătos prin practicarea alergării de către angajați companiilor din oraș.

Participanții au luat startul de pe Cluj Arena și au avut de parcurs de două ori un traseu de circa 3 kilometri pe străzile Splaiul Independenței – strada George Coșbuc – pod Napoca – Bd. 1 Decembrie 1918 – str. Țebei – str. S. Toduță – str. G. Muzicescu.

Potrivit organizatorilor, câștigătorii au primit premii care să îi încurajeze să continue să facă mișcare, ca abonamente la săli de fitness dar și încălțăminte pentru alergare.

Locul I la proba individuală a fost câștigat de Adi Dohotaru, care a reușit să parcurgă traseul în 22:04, 3 minute. De altfel, cunoscutul ong-ist clujean a concurat și cu echipa Fundației Desire.

”Mă bucur că am câștigat Crosul Companiilor la proba individuală, dar și mai bine m-am simțit să vin pe ultimul loc cu echipa Fundației Desire și cu persoanele care au participat alături de patarâteni. Mesajul nostru performativ către participanți a fost: Hai pe ultimul loc! Orașul nostru care se luptă să fie pe primele locuri trebuie echilibrat prin solidaritate. Și putem înțelege că nu e ok ce se întâmplă în Pata Rât, unde au fost evacuați sute de oameni în preajma unor rampe poluante de gunoi, că trebuie găsite soluții și că ele sunt la îndemână dacă autoritățile vor să angajeze într-un dialog, așa cum propune echipa campaniei „Consultați-ne. Romii nu sunt gunoaie”. Și încă o bucurie legată de concursurile de alergare: eram peste 2.000 de participanți. Nu în tribune, ci pe pista de atletism, semn că Clujul începe să înțeleagă importanța sportului de masă”, a scris Adi Dohotaru pe contul său de facebook.

La echipe la masculin primul loc a revenit echipei High Performance (Accenture), la feminin a câștigat echipa Last Minute (Wolterskluwer) și la mixt Tre’ Antares (Antares).

 

 

 

Postaţi un comentariu