Peste 1.000 de firme pe primele trei locuri în Topul Judeţean al firmelor

Camera de Comeţ şi Industrie Cluj organizează joi de la ora 14.00 în Piaţa Unirii gala de premiere a celei de a 21-a ediţii a Topului Judeţean al firmelor. Vor fi premiaţi cei mai importanţi operatori economici din judeţ, care au atins performanţe economico-financiare notabile în anul 2013.

“Pentru comunitatea de afaceri din Cluj, Topul Firmelor este un prilej de bucurie. Laureaţii şi-au respectat angajamentul la excelenţă prin muncă, pasiune, perseverenţă şi tenacitate. În acest an s-au clasat pe primele 3 locuri 1.053 de societati comerciale, care au fost selecţionate din 38.081 de societăţi în funcțiune din județ”, se arată în comunicatul CCI Cluj.

Printre criteriile utilizate la elaborarea Topului judeţean al firmelor se numără: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat, etc. Conform metodologiei, firmele au fost împărţite în 6 domenii de activitate, iar în cadrul fiecărui domeniu, în cinci categorii de mărime, respectiv întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici și microintreprinderi.

Domeniul cu cel mai mare număr de premianţi este cel al industriei, de unde provin 342 de firme. Acesta este urmat de servicii cu 322 companii, comerţ și turism cu 197, cercetare-dezvoltare şi high-tech cu 83, construcţii cu 66 şi agricultura cu 43.

Postaţi un comentariu