Percheziţii în cadrul UTCN. Profesorul Ioan Ardelean, bănuit de luare de mită

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca/ Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Biroul profesorului Ioan Ardelean, de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj, a fost percheziționat astăzi, 2 septembrie, în urma organizării unei acțiuni de flagrant în timpul căreia acesta a primit 450 euro, cu titlu de mită, de la mai mulți studenți. Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, o altă percheziție a fost efectuată și la domiciliul cadrului didactic.

Profesorul ar fi primit câte 50 de euro de la mai mulți studenți pentru a-i trece examenele din sesiunea de restanțe.

Prof. dr.ing. Ioan Ardelean | Foto: UTCN

Transilvania Reporter a încercat să ia legătura cu prof. dr. ing Ioan Ardelean, dar acesta respinge în mod sistematic apelurile primite. 

Conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca susţine că va lua măsurile care se vor impune în cazul profesorului acuzat de luare de mită după ce va primi informații detaliate de la anchetatori.

Vasile Țopa, noul rector al UTCN | Foto: Dan Bodea

„În acest moment, în biroul colegului nostru, domnul profesor Ardeleanu, se fac percheziții, urmând ca la sfârșitul zilei să aflăm și noi mai multe detalii. Domnia sa este cadru didactic asociat, s-a pensionat acum un an de zile și urmează ca pe baza a ceea ce vom obține ca și informații suplimentare să luăm măsurile de rigoare”, a declarat rectorul UTCN, Vasile Țopa citat de Agerpres.

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Postaţi un comentariu