Pe malul Someşului se lucrează. Primarul Emil Boc îi contrazice pe activişti: se va face zonă pietonală şi pentru biciclete

Foto: Dan Bodea

Lucrările la controversatul proiect de amenajare a malului Someşului din zona Teatrului Maghiar au fost reluate în aceste zile după aproape două săptămâni de întrerupere, timp în care municipalitatea s-a consultat din nou cu cetăţenii şi specialiştii în cadrul unei dezbateri publice.

„Azi dimineaţă buldozerele au început să distrugă malul Someșului. Primarul vorbește -să eufemizăm – ambiguu. După două săptămâni de proteste și negocieri joi a promis că face trotuar și pistă de biciclete, iar luni a revenit la ideea de defrișare completă a malului pe mai bine de un kilometru pentru a face loc pentru încă o bandă auto. Ce se întâmplă, domnule Primar?”, au postat activiştii civici pe pagina de facebook dedicată acestui proiect, Someşul nostru.

În schimb primarul Emil Boc susţine că nu există motive de îngrijorare din partea societăţii civile deoarece în continuarea proiectului se va ţine cont exact de solicitările exprimate de activişti în cadrul dezbaterii publice pe această temă.

„Se va face exact ce s-a stabilit cu societatea civilă, adică bandă pentru biciclişti şi zonă pietonală”, a precizat Emil Boc pentru Transilvania Reporter.

Pe aceeaşi temă citiţi şi:

ONG-urile clujene militează în continuare pentru spațiul verde de pe malul Someșului

Societatea civilă ține cu dinții de malul Someșului. Boc a promis că va discuta cu cei de la ADR Nord-Vest despre amânarea și modificarea proiectului

Lanț uman împotriva betonării Someșului. „Una zicem. Alta facem. Ce facem?”

 

 

Postaţi un comentariu