Pe Frunzişului se vor monta praguri de sol şi stâlpi de delimitare a sensurilor de circulaţie

foto: ziuadecj.realitatea.net
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Numărul mare de accidente din ultimele luni de pe strada Frunzişului a determinat reprezentanţii municipalităţii să discute noi soluții de trafic la şedinţa de astăzi a Comisiei de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonale. Astfel, potrivit Poliţiei Rutiere, pe această stradă s-au înregistrat numai de la începutul acestui an 9 accidente grave, majoritatea pe sensul de coborâre de lângă curba cu magazinul Lidl.

Pentru a reduce numărul de accidente, care, potrivit şefului Poliţiei Locale, apar aici în special din cauza nerespectării limitei de viteză, comisia a aprobat montarea de praguri de sol și a unor stâlpi de delimitare a sensurilor, pe mijlocul drumului. Pragurile dure vor fi montate numai pe benzile de circulație pe sensul de coborâre dinspre Zorilor spre Mănăştur. Pe sensul de urcare vor fi montate în schimb numai benzi rezonante.

În cadrul şedinţei primarul Emil Boc a precizat că municipalitatea aşteaptă ca cei de la Lidl să contruiască sensul giratoriu care a fost prevăzut la acordarea autorizaţiei de construire. ”Au început să depună documentația pentru sensul giratoriu din câte am înţeles. Cert este că noi nu le-am dat orar de funcționare și dovada de dare în folosință, pentru că nu au făcut sensul giratoriu. Prin urmare primesc amenzi pentru lipsa orarului şi nici nu își pot întabula magazinul”, a spus primarul Emil Boc.

Postaţi un comentariu