Pe Bună Ziua nu se mai dau autorizaţii de construcţie

Strada Bună Ziua a intrat sub embargo în privinţa eliberării de noi autorizaţii de construcţie. Pentru că Primăria a dat deja numeroase autorizaţii pe o stradă unde traficul s-a sufocat şi încă nu a reuşit lărgirea ei, municipalitatea a decis să suspende temporar eliberarea de noi autorizaţii.

Strada Bună Ziua a cunoscut în ultimii doi ani o dezvoltare imobiliară spectaculoasă ceea ce a dus la o supraaglomerare a traficului. Primăria a promis că autorizarea unor proiecte de ansambluri mari de blocuri se va face doar dacă strada va fi lărgită. În acest sens, la început de an a fost lansată şi o consultare publică referitoare la mai multe soluţii de lărgire puse în discuţie. În final s-a optat pentru o lărgire la trei benzi. Doar că deocamdată municipalitatea a pus carul înaintea boilor pentru că strada este în proprietatea Ministerului Transporturilor. Iar din noiembrie 2016 de când s-au făcut demersurile pentru reobţinerea ei în proprietatea primăriei lucrurile bat pasul pe loc la Bucureşti.

„Noi aşteptăm în continuare să ne predea strada Ministerul Transporturilor, pentru a putea trece la următoarea etapă. Nu se mai emit autorizaţii de construcţie, pentru că, momentan pe Bună Ziua, traficul a ajuns la o cotă la care strada nu mai cum are să-l suţină. Sunt făcute studiile de trafic şi până nu vom putea face lărgirea ei, strada Bună Ziua este blocată, aşa că nu se mai emit autorizaţii noi de construcţie. Cele vechi, gata emise sau documentele depuse desigur că vor merge mai departe. Din păcate este un ping pong între Ministerul Dezvoltării, cel al Transporturilor şi cel al Justiţiei. Noi din noiembrie am făcut toate demersurile necesare. Când a trebuit să dăm noi strada Companiei Naţionale de Drumuri atunci a fost o procedură simplă şi s-au mişcat repede. Acum când trebuie să ne-o dea înapoi lucrurile sunt mai complicate şi merg mult mai încet”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea pentru Transilvania Reporter.

Citiţi şi Clujenii vor 3 benzi şi pistă de biciclete pe Bună Ziua. Primăria încă nu a primit strada de la Guvern

150 de sugestii pentru extinderea străzii Bună Ziua

Postaţi un comentariu