Patru noi clădiri, finalizate în Tetarom I

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de construire a clădirilor din cadrul proiectului de extindere și modernizare a Parcului Industrial Tetarom I. Este vorba despre patru clădiri noi, care în prezent se află în proces de obținere a avizului pentru securitate la incendiu (ISU), ceea ce reprezintă ultima etapă înaintea recepției și, respectiv a dării lor în folosință.

„Acest proiect a început în anul 2009 când am decis înscrierea lui în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană iar roadele acelei decizii se văd acum, constând într-un complex de clădiri ultramoderne. Ceea ce e cu adevărat important e faptul că acestea urmează să fie date în folosința  societăților private și vor aduce noi locuri de muncă bine plătite pentru clujeni” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Investiția a fost realizată din fonduri nerambursabile asigurate prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională și din bugetul Consiliului Județean Cluj. Clădirile ultramoderne și noile facilități care vor fi puse la dispoziția firmelor clujene vor contribui la susținerea directă a activității economice a IMM-urilor autohtone, cu un enorm potențial de atragere de investiții străine, capabile să folosească resursa materială și umană din regiune.

În prezent, în parcul industrial din zona Tăietura Turcului îşi desfășoară activitatea companii precum EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design, valoarea totală a investițiilor cifrându-se la peste 60 de milioane de euro, aici fiind create peste 2000 de locuri de muncă.

Postaţi un comentariu