Patru ani și șase luni de închisoare pentru fostul primar al Clujului, Sorin Apostu

Sorin Apostu se în arest pentru 4 ani și jumătate (Foto: Dan Bodea)

UPDATE 18.00: Fostul primar Sorin Apostu s-a predat polițiștilor clujeni, care l-au luat în custodie. După o perioadă de carantină, el va fi transportat într-un penitenciar.


După ce a petrecut deja un an în arest, Sorin Apostu se întoarce la pușcărie după o scurtă perioadă de libertate. Asta a decis luni Înalta Curte de Casație și Justiție, care l-a condamnat la patru ani și șase luni de închisoare.

Sorin Apostu a fost trimis în judecată pentru luare de mită, complicitate la spălare de bani, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată si trafic de influenţă, Curtea de Apel Târgu-Mureș condamnându-l la trei ani și jumătate cu executare.

Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost eliberat, în septembrie 2012 și a fost judecat în stare de libertate. În iulie 2013, el a fost condamnat de Curtea de Apel Târgu-Mureș la trei ani și jumătate de executare.

Din cei trei ani și jumătate se vor scădea cele aproximativ 11 luni petrecute de primar deja în arest. El poate fi eliberat după executarea a două treimi din pedeapsa totală. Aceasta înseamnă că peste aproximativ doi ani, Apostu ar putea fi eliberat.

În același dosar, Monica Apostu, soția fostului primar a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pe motiv că cei doi au în întreținere doi copii minori.

Postaţi un comentariu