Parteneriatul dintre UBB și compania Emerson a fost reînnoit. Studenții vor avea mai multe oportunități de angajare

Foto: Dan Bodea

Peste jumătate dintre studenţii Universităţii Babeş Bolyai care fost în stagii de practică la compania Emerson au devenit angajaţi ai companiei.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a reînnoit joi, 25 septembrie, angajamentul de colaborare cu liderul global în tehnologie și proiectare, Emerson, continuând astfel un parteneriat care durează de mai bine șapte ani. Evenimentul a avut loc în prezența lui Balazs Hopka, General Manager Emerson, a rectorului UBB, acad. prof.univ. dr Ioan Aurel Pop și a prorectorului UBB, prof. univ.dr. Mihaela Luțaș.

Protocolul va fi valabil timp de un an, în anul universitar 2014-2015 și presupune o serie de angajamente ale companiei Emerson față de UBB și anume: propunerea și organizarea unor programe de internship, în colaborare cu universitatea care să le asigure studenților pregătirea practică necesară, oferirea programelor de internship pentru angajații universității care să le faciliteze acestora o interacțiune directă cu cerințele mediului de afaceri, sprijinirea universității, în vederea îmbunătățirii infrastructurii și a oportunităților de training în cadrul universității, sprijinirea universității, în vederea organizării și participării la conferințe de interes, atât pentru studenți , cât și pentru companie, susținerea unor cursuri de către angajați valoroși ai Emerson prin care aceștia să împărtășească studenților din experiența și cunoștințele lor.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

În ultimii trei ani, Emerson a angajat, în programe de internship, mai mult de 60 de studenți ai UBB, dintre care 25 fac parte, în prezent, din echipa Emerson. 55% dintre studenții care au încheiat cu succes programul de internship, au devenit angajați ai companiei. Potrivit managerului general Emerson, Balazs Hopka, în funcție de necesitățile universității în următorul an vor fi primiți în internship între 25 și 45 de studenți de la Facultatea de Fizică, Facultatea de Chimie, Facultatea de Drept, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Business și Facultatea de Litere prin departamentul de Limbi Moderne Aplicate.

Până la jumătatatea acestui an,  Emerson a investit aproximativ 100 de milioane de dolari în complexul de la Cluj unde lucrează peste 2100 de  persoane. Potrivit lui Balazs Hopka, 250 de posturi noi  sunt disponibile.


Publicitate

Postaţi un comentariu