Paradă militară impresionantă la 96 de ani de la Marea Unire. Foto

Parada militară, 1 Decembrie 2014, Cluj-Napoca / Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Sute de clujeni au luat parte în această dimineață la parada militară din centrul orașului organizată cu prilejul Zilei Naționale. Cu mic, cu mare, costumați în port național sau înarmați cu stegulețe, aceștia au așteptat nerăbdători parada tehnicii militare, dar mai ales sosirea „mașinilor” pe carosabil, lucru care se întâmplă doar o dată pe an. Cu toate că vremea nu a fost deloc prietenoasă, acest lucru nu i-a împiedicat pe clujeni să sărbătorească cu fast această zi specială.

De la ora 9:30 a avut loc un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca. Slujba religioasă a fost urmată la ora 10.00 de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume.

Militarii, jandarmii, polițiștii și pompierii au defilat primii, deschizând astfel parada militară, la care au participat aproximativ 580 de cadre din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Germina”, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca.

Cu toate că uniformele cadrelor militare au fost admirate, atracția principală a fost reprezentată de cei 40 de giganți pe roți, mijloacele tehnice folosite în misiuni mai mult sau mai puțin spectaculoase. Copiii nu au ratat șansa de a se fotografia la „volanul” unui gigant și de a se simți, măcar pentru câteva minute, în misiune.

Urmăriți în continuare o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Postaţi un comentariu