Ornamentele date jos de pe clădirile istorice sunt păstrate în subsolul primăriei

Cele două ornamente au fost înlăturate de ISU de pe clădirea de pe Bulevardul Eroilor numărul 18/ Foto: Dan Bodea

Câteva ornamente care au putut fi date jos integral de pe clădirile istorice la care s-a intervenit de urgență în luna ianuarie au fost depozitate în cutii într-o încăpere din subsolul primăriei. Aici este depozitată și o parte din arhiva Direcției de Urbanism.

Cele șase cutii adăpostesc câteva ornamente salvate de pe clădirile de la următoarele adrese: Horea 16, Eroilor 18 și 42 și Bulevardul 21 Decembrie 1989 nr. 32.

Alături de fiecare ornament se află dosarul cu actele de autorizare a intervenției, dar și pozele făcute înainte și după intervenția celor de la ISU la respectiva clădire, poze care ar trebui să fie de folos atunci când aceste clădiri vor fi restaurate.

Momentan intervențiile de urgență la clădirile din centru au fost stopate după ce un ordin al ministrului Culturii a impus obligativitatea ca un expert autorizat de acest minister să facă expertiza și în cazul unor asemenea intervenții de urgență. Primăria a și lansat o procedură de licitație în acest sens, care din lipsa depunerii unor oferte va trebui însă reluată.

Galerie foto Dan Bodea

Postaţi un comentariu