Organizatorii Untold Festival asigură: Gazonul de pe Cluj Arena va fi refăcut 100% până la meciul cu Muntenegru

În urma articolelor din presă referitoare la deteriorarea gazonului de pe Cluj Arena în urma Festivalului Untold, organizatorii evenimentului au transmis că în aproximativ două săptămâni gazonul va fi refăcut, astfel încât meciul cu Muntenegru pe care echipa națională îl va susține la Cluj, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, să poată fi organizat în condiții optime.

„Vă informăm că anul trecut situaţia gazonului după eveniment a fost una similară, dar cu toate acestea s-a refăcut în proporţie de sută la sută, în mai bine de două săptămâni. Şi în acest an se vor face lucrări complexe, va fi tratat corespunzător, iar unde situaţia o va cere, va fi înlocuit. Portaflorul care a acoperit suprafața gazonului a fost ridicat luni dimineața, începând cu ora 7.00, la mai puțin de două ore după finalizarea evenimentului. Imediat după, o echipă formată din 20 de specialiști au aspirat gazonul cu aspiratoare speciale pentru a înlătura toate deșeurile, iar mai apoi s-a aplicat un tratament care distruge bacteriile de pe suprafața gazonului, rămase după eveniment. Următorul pas este acela de supraînsămânțare. La final se va aplica un îngrășământ special pentru gazon și în următoarele două săptămâni va fi irigat continuu pentru a ajunge la forma inițială. Am primit asigurări din partea tuturor părților implicate în refacerea gazonului, că acesta va arăta foarte bine până la următorul meci. Le transmitem suporterilor echipei naţionale de fotbal a României să fie liniștiți, deoarece gazonul va fi refăcut complet până la meciul cu Muntenegru”, au transmis organizatorii Untold Festival printr-un comunicat de presă.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Citiți și:

Gazonul făcut praf după Untold

De asemenea, Radu Rațiu, administratorul stadionului a dat asigurări că meciul dintre România şi Muntenegru nu va fi mutat în alt oraş. „Eu pot să-i asigur, atât pe suporterii echipei naţionale, cât şi pe reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal, că vom face toate diligenţele pentru ca la ora jocului, programat pe 4 septembrie, stadionul şi suprafaţa de joc să arate impecabil”, a declarat Radu Raţiu.

Reamintim că la data de 4 septembrie Cluj Arena va găzdui primul meci al României, din campania de calificare la Cupa Mondială din Rusia.

Postaţi un comentariu