Opt ani fără reparații. Protest inedit față de un drum județean stricat de camioanele companiei Bechtel

Peste 150 de persoane din comuna Petreştii de Jos au protestat astăzi, 20 februarie, pe Drumul Judeţean DJ 107 L. Manifestanții  au reclamat starea dezastroasă în care se află drumul în urma traficului intens de autocamioane care au lucrat în urmă cu opt ani la Austrostrada Transilvania. Oamenii au „pescuit”, în formă de protest, cu undițe în bălțile din gropile imense existente pe drum. Unul dintre protestatari s-a întins pe un prosop, spunând că face plajă deoarece utilajele societăţii de drumuri a Consiliului Judeţean Cluj a împrăştiat nisip pe drum.

Oamenii au adus  pancarte cu mesaje precum „Cimitirul 107 L”, „De la Turda la Petreşti, toţi sfinţii îi pomeneşti”, „Taxe plătim, drum asfaltat când primim?”, ”Azi protestăm, drumul să-l salvăm”, „Dacă asfalt nu primim, la Consiliul Judeţean noi venim”.

„Am protestat faţă de indiferenţa Consiliului Judeţean Cluj, având în vedere starea foarte proastă a drumului de opt ani de zile de când s-a lucrat la Autostrada Transilvania, iar drumul a fost distrus de camioanele Bechtel. În 2003, înainte de construirea autostrăzii, acest drum era asfaltat, iar din 2008 este distrus, plin de gropi. Pe mine mă costă 500 de lei lunar aceste reparaţii. Firmele care au drumul în administrare îşi pasează vina una alteia”, a spus Ovidiu Anca, unul dintre organizatorii protestului, citat de Mediafax.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, a precizat că drumul DJ 107 L a fost dat pentru investiţii, în urmă cu trei ani, reprezentanţilor de la Drumurile Naţionale, la cererea lor, după ce a fost distrus de Bechtel: „Licitaţia pentru reabilitarea acestui drum s-a oprit, iar atunci am intervenit cu societatea de drumuri judeţene a CJ Cluj pe acest drum, cu lucrări de întreţinere. Este drum judeţean şi, din punct de vedere al întreţinerii, este la CJ Cluj. Vom vedea ce fac cei de la Drumurile Naţionale”, a spus Vakar, citat de Mediafax.

Localnicii din Petreștii de Jos vor organiza în perioada următoare, un nou protest, de această dată în fața Consiliului Județean Cluj.

Sursa: Mediafax


Publicitate

Postaţi un comentariu