Oncos S.A. intră în reorganizare

Judecătorul sindic a confirmat săptămâna trecută planul de reorganizare propus de administratorul special pentru Oncos SA, parte a Oncos Grup. Astfel, începând cu luna iunie, compania intră în reorganizare judiciară, pe o perioadă de trei ani.

Administrator judiciar a fost desemnat un consorțiu format din Casa de Insolvență Transilvania și BDO Business Restructuring. Întregul grup a demarat în 2014 un amplu proces de restructurare de business pentru a își relua creșterea economică.

De la demararea planului de restructurare de business, în urmă cu un an, am inițiat o serie de măsuri menite să crească stabilitatea business-ului, calitatea produselor și atractivitatea afacerii pentru potențiali investitori. Rețeaua de magazine a trecut printr-un proces de rebranding și reamenajare, costurile de operare au fost optimizate, am deschis noi magazine în piețe noi, am relocat magazinele cu performanță scăzută în zone cu vad comercial mai bun și am diversificat gama de produse și servicii. Avem încredere că, aplicând în continuare planul de reorganizare vom reuși să readucem compania în topul afacerilor românești de succes”, a declarat Vasile Onacă, administratorul special al firmei.

Una dintre cele mai importante măsuri luate în perioada de observație a constat în creșterea capacității de producție cu circa 25 %. Astfel, în prezent, în fermele de creștere a puilor de carne cresc anual 6, 3 milioane de pui, față de 5 milioane în 2014. Acest lucru a fost posibil în urma unei investiții de 5 milioane de lei în Complexul de ferme Săliște – Coruș – Chinteni și în Abatorul de păsări Florești. 

Tot în perioada de observație a fost, de asemenea, implementat un program de eficientizare a activitării Abatorului Florești, program ce a vizat creșterea capacității de abatorizare astfel încât aceasta să fie corelată cu capacitatea de creștere a fermelor.

Strategia de reorganizare propune restructurarea activității companiei. Avem baze solide, care ne vor ajuta să însănătoșim afacerile și să reluăm creșterea economică a Grupului, dar – pe de altă parte – privim cu optimism în direcția intrării în sfera dezvoltării imobiliare și a abordării unor noi afaceri, cu profitabilitate ridicată și care pot fi construite pe actuala infrastructură de care dispune Grupul Oncos” a declarat Vasile Onacă.

Compania a resimțit puternic efectele crizei economice, prin scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor și prin lipsa unor surse de finanțare viabile pe piață. Conștientizarea la timp a dificultăților financiare și accesarea soluțiilor de redresare face ca șansele de reușită ale planului de reorganizare să fie crescute. Oncos are un mare potențial de redresare și de a reveni mai puternică în circuitul economic în urma implementării planului de reorganizare propus pentru 3 ani de zile. Redresarea societății va însemna și menținerea celor peste 800 de locuri de muncă în Transilvania, astfel ne bucură faptul că putem contribui la această măsură cu un impact social pe plan regional” a declarat Peter Dorner, asociat coordonator CITR filiala Cluj.

Înființat în anul 1991, grupul are peste 800 de angajaţi, și este al 4-lea angajator din judeţul Cluj și al 7 – lea crescător și procesator de carne de pasăre din România.

Postaţi un comentariu