Olimpiada CuGeT își află sâmbătă finaliștii

Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT se pregătește de aflarea finaliștilor. Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 14.00, vor avea loc semifinalele competiției, care se desfășoară la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – FSEGA. Aproape 800 de tineri clujeni sunt așteptați în această etapă, majoritatea elevi de liceu.

„Ne bucurăm că Olimpiada CuGeT a stârnit curiozitatea și dorința de a participa din partea unui număr atât de mare de tineri încă de la acestă primă ediție. Discuțiile cu ei ne-au confirmat că tinerii clujeni sunt interesați de ceea ce se întâmplă în jurul lor și motivați să exceleze atât în domenii singulare, cât și prin cunoștințele de cultură generală. Le mulțumim partenerilor proiectului, cu ajutorul cărora putem să răsplătim câștigătorii CuGeT cu premii consistente”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

45 de tineri  vor ajunge în finala din aprilie

La fel ca în etapele precedente, în semifinale participanții vor primi chestionare cu 25 de întrebări și vor avea la dispoziție 15 minute pentru a răspunde corect la cât mai multe dintre acestea. Departajarea finaliștilor se va realiza printr-o probă suplimentară de baraj. Domeniile testate sunt: Artă; Științele naturii; Științele exacte; Sport; Teatru și film; Literatura română și universală; Geopolitică și Cluj-Napoca. Întrebările sunt adaptate celor trei categorii de vârstă: clasele IX-X, clasele XI-XII și tineri de 18-25 de ani. 45 cei mai buni participanți se vor califica în finala din luna aprilie. Toți finaliștii vor fi recompensați cu câte 150 de lei, iar câștigătorii din fiecare grupă de vârstă vor primi câte 5.000 de lei, ocupanții locului doi – câte 3.500 de lei, și cei de pe locul trei – câte 2.000 de lei. Fondul de premiere este asigurat integral de AFA Cluj.

La această primă ediție a CuGeT s-au înscris 22 de licee din Cluj-Napoca. 7.200 de chestionare au fost distribuite la etapa „pe clasă” a competiției, desfășurată în toamna anului trecut și în urma căreia au trecut mai departe peste 1.400 de elevi. În urma etapei „pe școală”, din luna ianuarie a acestui an, s-au calificat în semifinale peste 700 de elevi. În paralel, tinerii înscriși în competiție prin intermediul site-ului oficial au participat și ei la o primă departajare, în luna ianuarie.

Citiți și: Peste 750 de elevi intră în faza pe oraș a olimpiadei CuGeT. 59 dintre aceștia au răspuns corect la toate întrebările chestionarului

CuGeT. Peste 1.700 de tineri clujeni se luptă pentru calificarea în semifinale

„Lacul lebedelor” i-a pus pe elevii clujeni în dificultate în cadrul primei probe a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni,  CuGET

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este un proiect în premieră, lansat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj și Vitrina Advertising, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Mai multe informații despre CuGeT: aici sau aici.

Postaţi un comentariu