O persoană a murit electrocutată pe lacul Tarnița

Poliţiştii din Cluj au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă şi vătămare corproală din culpă după ce o persoană a murit electrocutată, iar alte patru au ajuns la spital, în urma unei plimbări cu hidrobicicleta pe Lacul Tarniţa. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgențe, cele patru victime internate se află în afara oricărui pericol și urmează să fie externate.

Accidentul s-a produs pe lacul de acumulare Tarniţa, din judeţul Cluj, tinerii fiind cazaţi în zonă.

Luni seară, aceştia au închiriat o hidrobicicletă pentru a se plimba cu ea pe lac. La un moment dat, susţin reprezentanţii IPJ Cluj, sistemul cu motor electric şi scripete instalat la mal, cu ajutorul căruia hidrobicicleta trebuia lansată, a făcut scurt circuit şi i-a electrocutat pe cei cinci.

Un bărbat din Sălaj, în vârstă de 30 de ani, a decedat, iar celelalte patru persoane au fost transportate la spital în stare gravă.

„Au fost aduse la Unitatea de Primiri Urgențe patru persoane cu vârste curpinse între 25-29 de ani, o femeie și trei persoane de sex masculin. Au fost investigate și s-au făcut inclusiv analize computer-tomograf iar diagnosticul stabilit a fost de stare porst-electrocutare. Dintre cei patru, o persoană a plecat pe proprie răspundere acasă în cursul nopții, o persoană a fost internată la Spitalul Militar iar alte două au rămas internate în Clinica Medicală 2. În prezent starea lor este bună. Mai rămân pentru siguranță dar vor putea fi externați”, a explicat director de îngrijiri Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin.

 

IPJ Cluj face cercetări in rem pentru omor din culpă şi vătămare corporală din culpă.

viewscnt

Postaţi un comentariu