O nouă depozitare ilegală de deșeuri în pădurea Făget

La nici zece zile după ultima depozitare ilegală din pădurea Făget, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului au depistat un nou caz similar.

Astfel, pe un teren utilizat de clujeni pentru destindere şi relaxare, au fost depozitate deşeuri din construcţii şi menajere tot pe un teren aflat în apropierea sitului Natura 2000 “Făgetul Clujului-Valea Morii”, arie naturală protejată de interes comunitar.

Polițiștii locali l-au identificat pe O.N.A., din Cluj-Napoca, care a recunoscut fapta, arătând în apărarea sa că deşeurile au fost depozitate fără ştiinţa sa, de către muncitori care au lucrat la un imobil aflat în construcţie. Contravenientul a primit amendă în valoare de 2500 lei, conform prevederilor legale în vigoare, dispunându-se totodată ridicarea deşeurilor şi depozitarea lor la Pata-Rât.

Poliția Locală recomandă persoanelor fizice și juridice să încheie contracte pentru ridicarea deșeurilor cu firmele autorizate și abilitate pentru această activitate de pe raza municipiului Cluj-Napoca, urmând ca acestea să fie depozitate numai în locurile special amenajate, cu respectarea legislației în vigoare.

Postaţi un comentariu