O medalie de aur și patru de argint pentru clujenii participanți la Olimpiada Internațională de Matematică pentru Studenți

Foto: Dan Bodea

Olimpiada Internațională de Matematică pentru Studenți și-a desemnat câștigătorii, laureații competiției fiind membri echipei României, care au câștigat locul 1 pe națiuni.  În clasamentul individual s-au „infiltrat” și cinci studenți ai unor universități din Cluj-Napoca, aceștia urmând să se întoarcă de la Iași, acolo unde s-a desfășurat olimpiada, cu o medalie de aur și alte patru medalii de argint.

Universitățiile clujene de profil au avut și ele premianții lor la acest concurs. Astfel, Șușca Mircea de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a câștigat medalia de aur la  Olimpiada Internațională de Matematică pentru Studenți. Alți doi colegi de-ai lui, Florin Balint și Vlad Suciu, au câștigat medalii de argint. Lor li se alătură Horea Mureșan și Andrei Balaci, studenți ai Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș- Bolyai Cluj-Napoca.

Olimpiada Internațională de Matematică pentru Studenți – SEEMOUS 2014 (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students) s-a desfasurat în perioada 5-9 martie, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Aceasta a fost gazda celei de-a opta ediții a olimpiadei.

Potrivit hotnews.ro, la competiție au participat 99 de studenți din Bulgaria, Grecia, Iran, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan și Ucraina, totalizând 25 de echipe. Locul 1 pe națiuni a fost câștigat de lotul olimpic al României, iar locul 1 pe universități a fost adjudecat de către Kapodistrian University of Athens din Grecia. Premiul individual „Cupa pentru locul 1 absolut” i-a revenit tot unui student român, Curca Eduard Valentin,  de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, acest obținând și premiul pentru cea mai originală și frumoasă soluție la una dintre problemele din concurs.

Concursul a constat într-o probă scrisă de 5 ore, timp în care studenții trebuie să rezolve 4 probleme cu grad ridicat de dificultate.

 

Postaţi un comentariu