Noul Ambasador al Regatului Ţărilor de Jos s-a întâlnit cu vicepreședintele CJ

O delegație olandeză s-a întâlnit astăzi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vákár István. Delegația a fost condusă de noul Ambasador al Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Stella Ronner Grubačić, care efectuează o vizită în judeţul Cluj, prima de acest fel în afara Bucureştiului după preluarea actualului mandat.

Ambasadoarea a fost însoţită de către Wouter Reijers, Consul onorific al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Cluj şi de către Huub Drabbe, Consilier economic şi comercial al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos. De asemenea, din delegaţia olandeză a făcut parte şi  Robin van Rozen, Preşedinte al Camerei de Comerţ româno-olandeze precum şi Maurits Dohmen, Director Executiv al Camerei de Comerţ româno-olandeze.

În cadrul întâlnirii, membrii delegaţiei olandeze şi-au exprimat interesul faţă de programele Consiliului Judeţean și s-a discutat despre principalele proiecte de investiţii aflate în derulare la nivelul forului administrativ judeţean precum extinderea parcurilor industriale administrate de Consiliul Judeţean prin intermediul TETAROM, dezvoltarea şi modernizarea  aeroportului clujean, construirea unui spital regional de urgenţă. De asemenea, o atenţie aparte a fost acordată posibilităţii implementării unor parteneriate între firme olandeze şi autorităţi publice locale din judeţul Cluj, respectiv instituţii universitare clujene, în scopul dezvoltării unor proiecte de interes general, precum cele din domeniul sănătăţii – crearea unui centru de excelenţă în această zonă a ţării, având în vedere forţa de muncă foarte specializată şi numărul mare de absolvenţi din sectorul IT&C de aici. Totodată, reprezentanţii Camerei de comerţ româno-olandeze au transmis părţii române intenţia unor oameni de afaceri olandezi de a investi în activitatea de informatizare şi digitalizare a unor proiecte din domeniul agriculturii, în scopul creşterii profitabilităţii acestui sector.

Excelenţa Sa, doamna Stella Ronner Grubačić, a exprimat interesul deosebit al investitorilor olandezi pentru această regiune a României. La întâlnire au fost prezenţi şi director general Viorel Găvrea, respectiv directorul general adjunct Octavian Fodor al TETAROM S.A., aceştia punând la dispoziţia membrilor delegaţiei o serie de materiale de prezentare a Parcurilor Industriale TETAROM şi a parcului ştiinţific „Tetapolis” în special, proiect de care membrii delegaţiei olandeze s-au arătat extrem de interesaţi. Totodată, reprezentanţii Tetarom au informat delegaţia olandeză în legătură cu facilităţile pe care parcurile industriale clujene le oferă investitorilor şi cu modul concret în care firmele olandeze pot să investească în Cluj prin intermediul acestora.

„Întâlnirea pe care am găzduit-o la sediul Consiliului Judeţean m-a bucurat într-o foarte mare măsură întrucât mi-a confirmat, o dată în plus, interesul mediului de afaceri dintr-o ţară occidentală extrem de avansată pentru oportunităţile investiţionale pe care Clujul le oferă. Discuţiile de astăzi mă determină să cred că atuurile noastre au convins delegaţia olandeză şi că nu va trece mult până când această vizită de explorare va fi urmată de noi parteneriate concrete şi investiţii reciproc avantajoase” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan.

În prezent, în judeţul Cluj îşi desfăşoară activitatea nu mai puţin de 238 de firme cu capital olandez sau cu participare olandeză la capital, dintre care cele mai cunoscute sunt Emerson, Terapia, Friesland Campina România, EVW Holding, Logistic E Van Wijk, CSI Romania, ISDC, VOS Logistics România, Sykes Enterprises, E.On Business Services. Valoarea capitalului olandez investit în judeţul Cluj este de 273.430.949, 2 lei.


Publicitate

Postaţi un comentariu