Noul Ambasador al Germaniei, în vizită la Consiliul Judeţean Cluj

Ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier – Klodt și șeful secţiei economice a ambasadei, Sebastian Gromig s-au întâlnit astăzi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vákár István. 

Întâlnirea de la sediul forului administrativ judeţean a fost prilejuită de recenta numire a Excelenţei Sale, dl. Cord Meier – Klodt în funcţia de Ambasador al Germaniei la Bucureşti. Cu această ocazie vicepreşedintele Consiliului Judeţean a prezentat potenţialul investiţional, economic şi turistic al judeţului Cluj, precum şi cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul instituţiei. În acest context, unul dintre principalele subiecte de discuţie l-au reprezentat Parcurile Industriale administrate de către forul administrativ judeţean prin intermediul S.C. Tetarom S.A. precum şi multiplele facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor. Totodată,   au fost abordate şi proiectele care vizează modernizarea şi extinderea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu”.

La rândul lor, oficialii germani şi-au exprimat dorinţa ca, în următorii ani, să se introducă în România, pe o scară cât mai largă,   sistemul de învăţământ profesional dual, atât de intens utilizat în Germania, în care o parte a procesului educaţional să se desfăşoare practic, la locul de muncă. În acest sens, oficialităţile germane au considerat oportun un parteneriat între companiile care activează pe piaţa românească, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare, relaţie care ar sta la baza dezvoltării durabile a învăţământului tehnologic.

„Vizita întreprinsă de noul Ambasador al Germaniei este o dovadă în plus a faptului că judeţul nostru reprezintă un punct de interes deosebit de important pentru agenţii economici străini, mai ales în contextul în care Germania, unul dintre cele mai puternice şi prospere state din lume, este interesată să dezvolte relaţiile bilaterale, menite să aducă plus valoare ambelor părţi. În urma mesajului nostru de sprijin total şi deplină disponibilitate în ceea ce priveşte facilitarea şi oferirea condiţiilor optime pentru locarea la Cluj a investitorilor germani, sunt convins că domnul Ambasador va demara demersurile necesare pentru ca noi agenţi economici să dezvolte afaceri profitabile în acest judeţ”, a declarat Vákár István.

Valoarea totală a capitalului german investit în judeţul Cluj depășește 900 de milioane de lei, 539 de agenţi economici cu capital german activând pe piaţă. Din totalul acestora, 49, 17% îşi desfăşoară activitatea în domeniul serviciilor, 23, 19% dintre ei activează în comerţ, 19, 67% sunt prezenţi în domeniul producţiei, iar 7, 98% dintre aceştia sunt implicaţi în activităţi din domeniul construcţiilor.

Postaţi un comentariu