Noua pistă a aeroportului nu poate intra încă în domeniul public al statului

Foto: Dan Bodea

Consiliul Judeţean Cluj a primit un răspuns din partea Ministerului Transporturilor privind situaţia juridică a noii piste a aeroportului clujean. Aceasta după ce în ultimele luni cei de la aeroport au solicitat includerea acestei investiţii în domeniul public al statului.

Astfel, în urma solicitărilor repetate venite din partea conducerii Aeroportului clujean pentru transmiterea lucrării de investiţie „Pistă de decolare-aterizare de 3.500 m la Aeroportul Internaţional din Municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj” în domeniul public al statului, Consiliul Judeţean Cluj s-a adresat Ministerului Finanţelor Publice şi a fost redirecţionat către Ministerul Transporturilor. De acest din urmă minister CJ a primit astăzi un răspuns prin care se comunică faptul că „în conformitate cu prevederile articolului 2 al Hotărârii Guvernului nr. 182/2011 la finalizarea lucrării de investiţii, pista de decolare-aterizare, precum şi terenurile pe care este amplasată intră de drept în domeniul public al statului”.

În acest context, la această dată, nu sunt îndeplinite cerinţele prevăzute la articolul 2 al Hotărârii Guvernului nr. 182/2011, întrucât investiţia se consideră încheiată abia la finalizarea şi recepţionarea tuturor lucrărilor incluse în proiect. Mai mult decât atât, aceeaşi adresă primită din partea Ministerului Transporturilor menţionează faptul că Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj este supus unei investigaţii din partea Comisiei Europene cu privire la finanţarea din fonduri publice a investiţiei la pista de decolare/aterizare.

„Acest punct de vedere remis în mod oficial de Ministerul Transporturilor confirmă, o dată în plus, faptul că am avut din nou dreptate, astfel încât natura juridică a acestei investiţii a fost definitiv clarificată”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

Postaţi un comentariu