Nou proces câştigat de angajaţii aeroportului clujean în faţa Aeroportului Târgu Mureş

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca | Foto: Dan Bodea

Sindicatul independent al R.A. Aeroportul Cluj-Napoca a câştigat încă un proces important cu Consiliul Judeţean Mureş. CJ Mureş este obligat să furnizeze informaţiile privind fundamentarea alocării sumei de 8.330.000 lei de la bugetul judeţean către Aeroportul Transilvania Târgu Mureş.

“Prin Hotărârea Tribunalului Cluj, prima instanţă admite acţiunea în contencios administrativ a Sindicatului Independent al R.A. Aeroportul Cluj-Napoca şi obligă Consiliul Judeţean Mureş să furnizeze informaţiile de interes public solicitate referitoare la Nota de fundamentare care a stat la baza aprobării Hotărârii Consiliului Judeţean Mureş nr. 16/ 2014. Prin Nota de fundamentare a bugetului pe anul 2014 trebuie să fie defalcate în mod distinct, veniturile şi cheltuielile aferente serviciului de interes economic general de cele aferente activităţilor economice care nu au legătură cu serviciul încredinţat pentru finanţarea R.A. Aeroportul Transilvania Târgu Mureş, aşa după cum este reglementat în legislaţia naţională şi europeană din domeniul ajutorului de stat”, se arată în comunicatul sindicatului angajaţilor aeroportului clujean.

Reprezentanşii aeroportului din Cluj-Napoca susţin că prin fundamentarea bugetului de venituri şi cheltuieli se asigură transparenţă asupra utilizării banilor publici astfel încât să se evite supracompensarea serviciului de interes economic general încredinţat Aeroportului Târgu Mureş care poate conduce la denaturarea gravă a competiţiei pe piaţa aviatică din regiune.

Aeroportul Târgu Mureş a beneficiat în ultimii ani de finanţări consistente a activităţilor comerciale (tarife de servicii pentru pasageri de 1, 00 euro, echipamente de deservire la sol a aeronavelor, parcare auto aeroport, s.a), fapt care, consideră sindicaliştii clujeni, distorsionează competiţia în favoarea Aeroportului Târgu Mureş şi în defavoarea Aeroportului Cluj.

Postaţi un comentariu