Nicușor Dan, președinte USR: „USR își propune ca în doi ani să devină al doilea partid din România”

Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați România, a declarat vineri, la congresul de la Cluj-Napoca al formațiunii, că în doi ani, USR își propune „să devină al doilea partid din România”, să se bată pentru primăriile din marile orașe la alegerile locale din 2020 și să poată propune premierul după alegerile parlamentare din 2020.

Nicușor Dan a vorbit în deschiderea congresului USR de vineri, de la Cluj, că partidul își propune să devină în următorii doi ani al doilea partid ca importanță, din România.

„USR își propune ca în doi ani să devină al doilea partid din România, își propune să se bată cu șanse, în 2020, la primăriile marilor orașe, USR își propune să aibă în 2020, la alegerile parlamentare, un rezultat care să îi permită să propună primul ministru. USR își propune să facă toate aceste lucruri păstrându-și politica de a nu face compromisuri. Nu există o soluție miraculoasă, ci doar să continuăm munca, să continuăm să facem sacrificii, să fim solidari și rezultatele vor veni”, a spus el.

El a explicat faptul că prin prisma rezultatelor de până acum, USR „este un vis împlinit” din punctul său de vedere.

„USR este un vis al oamenilor care nu au mai făcut politică. Este visul că ei vor fi așa de mulți încât în politică să prevaleze o uniune de oameni care intră acolo pentru binele comun și nu ca să progreseze ei pe scara socială. USR este un vis împlinit în bună măsură. Au fost 450 de miii de oameni care au semnat să candidăm, au fost cinci mii de oameni care au donat ca să ne susțină, au fost 750.000 de oameni care ne-au votat și USR este al treilea partid politic din România la puțin timp de la înființare”, a mai spus liderul USR.

Pentru funcția de președinte al USR candidează actualul președinte Nicușor Dan, Emanuel Ungureanu, Șerban Marinescu și Cornelia-Florina German.

 

Postaţi un comentariu