„Nabucco”, repetiție deschisă publicului clujean, cu ocazia Zilelor Europene ale Operei

Opera Națională Română din Cluj-Napoca a redevenit de curând membru al asociației Opera Europa, ce reunește cele mai importante teatre de operă și festivaluri de profil din Europa. La sfârșitul acestei săptămâni, instituția clujeană se alătură teatrelor lirice ce sărbătoresc „Zilele Europene ale Operei”, sub genericul „Theatre of the World” („Teatrul lumii”) și invită publicul la o repetiție a operei „Nabucco” de Giuseppe Verdi.

Anul acesta Opera Națională Română din Cluj-Napoca marchează cea de-a X-a ediție a „Zilelor Europene ale Operei”, la care participă 90 de teatre și companii profesioniste de operă, din 24 de țări. Cu această ocazie, instituția clujeană invită toți iubitorii muzicii de operă, dar și pe cei care nu au pășit până acum în sala de spectacol, la o repetiție deschisă publicului, ce va avea loc sâmbătă, 7 mai 2016, ora 12:00. Repetiția va fi condusă de doamna Ina Hudea, regizorul spectacolului și va dura aproximativ o oră.

Primul „Forum European al Operei” a avut loc la Paris în anul 2007 și a reunit peste 600 de participanţi – aproximativ 400 de profesionişti din domeniu, 50 de artişti, 70 de iubitori şi prieteni ai acestui gen muzical şi peste 100 de tineri delegaţi. Dar pentru ca această reuniune majoră să aibă ecou dincolo de graniţele Parisului și pentru a celebra în același timp 400 de ani de la compunerea primei opere, au fost create „Zilele Europene ale Operei”,  încurajând companiile de profil din Europa să îşi deschidă porţile şi să primească un public divers în cadrul unor activităţi speciale. Cu peste 100 de teatre de operă participante, evenimentul a înregistrat un mare succes în rândul publicului. În fiecare an, o temă special aleasă oferă o nouă abordare şi noi unghiuri de inspiraţie, la această a X-a ediţie tema fiind „Teatrul Lumii”.

Postaţi un comentariu