Mitropolia Clujului aniversează zece ani de la reînființare

Foto: Dan Bodea

Zece ani au trecut de la momentul în care, în 25 martie 2006, Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului a fost reînființată, evenimentul fiind sărbătorit de Arhiepiscopia Clujului printr-o serie de slujbe. De asemenea, pentru a marca acest moment, la Cluj au sosit și Moaștele Sfântului Gheorghe Mărturisitorul din Drama, la care credincioșii se pot închina până la sfârșitul zilei de duminică.

Seria de evenimente care marchează zece ani de la reînființarea Mitropoliei Clujului a început încă de vineri, când la Cluj au sosit, la Catedrala Mitropolitană, Moaștele Sfântului Gheorghe Mărturisitorul. Acestea au fost parte a unei procesiuni speciale, în cadrul căreia un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Mitropolitul Andrei și ÎPS Mitropolitul Pavlos din Grecia au oficiat o slujbă. Credincioșii se vor putea închina la moaște până duminică, 27 Martie, la ora 17:00, la Muzeul Mitropoliei Cluj.

Foto:Dan Bodea

Foto:Dan Bodea

Ziua de vineri, care a coincis cu praznicul Bunei Vestiri, a fost și ea dedicată unor evenimente de sărbătorire a reînființării Mitropoliei. Astfel, în dimineața zilei de vineri, la Catedrala Ortodoxă Mitropolitană din oraș, un sobor de 10 ierarhi au săvârșit Sfânta Liturghie. La eveniment au luat parte aproximativ 1.000 de credincioși, dar și oficialități printre care s-au numărat vicepremierul României, Vasile Dîncu și Prefectul Județului Cluj, Gheorghe Vușcan.

Postaţi un comentariu