Miting pentru Familia „naturală” în centrul Clujului: „Unde duce toată toleranța?La egalitate. Și nu vrem asta”

Foto: Dan Bodea

Noua Dreaptă a organizat sâmbătă o nouă ediție a Miting-ului pentru Familie la Cluj-Napoca în semn de protest la adresa celui de-al doilea Marș Pride programat în aceeași zi de comunitatea LGBTQ din Cluj. Astfel, în jurul orei 12.00, aproximativ 100 de oameni s-au adunat în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca pentru a scanda lozinci precum „Dumnezeu a dat, femeie și bărbat”, „Lege divină, familia creștină”, „Asta-i legea naturală, toți avem un tată, toți avem o mamă”, „Adevărul vrei, nu vrei, omul nu se naște gay”. Reprezentanții Noii Drepte au luat cuvântul pe rând, la microfon, exprimându-și opiniile cu privire la marșul comunității LGBT, dar și cu privire la proiectul „Strategia Națională de Educație Parentală 2018 – 2025”.

„Să fie foarte clar, că dacă au scos parada homosexuală din București și au adus-o aici, în Cluj, noi vom fi prezenți oriunde vor fi ei prezenți. Țara este a românilor, a creștinilor. Ne vom exprima punctul de vedere, ne vom exprima credința și vom arăta clar că strada nu este un loc unde să îți desfășori frustrările sexuale. Unde duce toată faza cu toleranța?La egalitate. Ei sunt împotriva naturii, ei sunt împotriva a tot ce înseamnă ordine și civilizație. Dacă nu vom ajunge Capitală Culturală Europeană în 2021, vom ajunge Capitala Homosexualității”, a spus liderul Noua Dreaptă Cluj, Codrin Goia.

Foto: Dan Bodea

La rândul său, președintele Noii Drepte, Tudor Ionescu a transmis:

„Vedem că la Cluj-Napoca se intră într-o tradiție nefericită. Ajunge această paradă a homosexualilor să devină un fel de brand de Cluj. De aceea este nevoie de acest miting pentru normalitate, pentru familia naturală. Milităm în continuare activ pentru organizarea referendumului pentru definirea familiei în Constituție ca fiind întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Acest referendum nu este dorit de președintele Klaus Iohannis, nu este dorit nici de Liviu Dragnea. Ceea ce PSD încearcă să facă este un lucru profund imoral. Încearcă să ofere un troc: parteneriate homosexuale contra referendumul pentru familie. Dragnea mai are timp să dea înapoi. În ceea ce privește strategia națională pentru educarea părinților, am fost mirați să aflăm că PSD se gândește cum să îi educe pe părinții români în spiritul unor valori progresiste. Ne pronunțăm împotriva acestei strategii naționale și atragem atenția asupra acestor pericole la adresa firescului”.

Reprezentanții Noii Drepte au cerut primarului Emil Boc să organizeze un referendum pe plan local prin care să ceară opinia clujenilor dacă își doresc în viitor să fie organizate „parăzi homosexuale” în oraș.

La fel ca anul trecut, Miting-ul pentru Familie propus de Noua Dreaptă în aceeași zi cu marșul Cluj Pride a primit undă verde pentru a fi organizat în centrul orașului, mai exact în Piața Avram Iancu, în timp ce comunitatea LGBTQ și susținătorii ei vor fi obligați să își desfășoare marșul de solidaritate (începând cu ora 17.00), un marș pentru recunoașterea drepturilor pe care membrii comunității LGBTQ+ din România fie nu le au, fie le sunt încălcate, pe traseul Splaiul Independenței – Podul Napoca – B-dul. 1 Decembrie 1918 – Str. Giuseppe Garibaldi – Splaiul Independenței – platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian”.

„Suntem de acord cu orice formă de manifestare și cu libertatea de exprimare, dar cu respectarea legilor. Există un articol în legea 60/1991 care interzice desfășurarea de evenimente care aduc atingere anumitor grupuri, sau care promovează ura și discriminarea. Se știe foarte bine că Noua Dreapta are un mesaj care face referire la aceste subiecte, motiv pentru care cerem în continuare Primăriei Cluj-Napoca să nu autorizeze acest marș”, declara în urmă cu câteva zile pentru Transilvania Reporter Lucian Dunăreanu, președintele asociației LGBTQ clujene PRIDE România și organizator Cluj Pride.

Citiți și:

Începe Festivalul comunității LGBTQ: „În 2019, cu sau fără acordul Primăriei, marșul Cluj Pride va fi în centrul orașului”

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Anul trecut, mitingul pentru familie a degenerat într-un incident neplăcut în urma căruia actrița spațiului Reactor de Creație și Experiment, Oana Mardare, a fost bruscată de jandarmi în Piața Avram Iancu, fiind cercetată pentru „tulburarea desfășurării normale a unei manifestări autorizate”, deși nu făcuse decât să răspundă unuia dintre vorbitori care a catalogat drept „obscenă” și „scârboasă” manifestarea de susținere a comunităților sexuale ce avusese loc mai devreme în oraș. „Am fost la paradă, nu a fost nimeni indecent. Au fost oameni așa ca mine, care nu sunt toți gay. Nu este normal ca o comunitate să se întoarcă împotriva altei comunități”, a spus atunci Oana Mardare.

Citiți și:

FOTO Exces de zel din partea jandarmilor într-o piață publică din Cluj: O tânără a fost bruscată și ridicată „pe sus” pentru vociferare

FOTO/VIDEO 800 de persoane au participat la prima ediție Cluj Pride, marșul comunității LGBT: „Astăzi am scris o pagină de istorie”

1 Comentariu

  1. Vlad Lomnașan spune:

    În total acord cu manifestația Noii Drepte, așa gândim majoritatea clujenilor.

Postaţi un comentariu