Miting cu peste 1000 de persoane, la Cluj, în sprijinul familiei Bodnariu

Aproximativ 1000 de persoane, printre care foarte mulți copii și adolescenți, au protestat sâmbătă la Cluj-Napoca față de ceea ce ei numesc abuzuri la adresa mai multor familii de români cărora serviciile sociale norvegiene le-ar fi luat în mod nejustificat copiii. Situația a ajuns în atenția publică după ce familia Bodnariu, stabilită de mai mulți ani în Norvegia, acuzat statul nordic că serviciile sociale le-ar fi luat abuziv cei cinci copii ai şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

Participanții la protest au avut nemeroase pancarte pe care puteau fi citite mesaje de susținere pentru familia Bodnariu, dar și mesaje în limbile engleză și română, adresate guvernului norvegian și în special serviciului de asistență socială din Norvegia, Bevavernet.

Liderii comunității penticostale, alături de cei prezenți la protest, au intonat cântece religioase și, prin mesajele adresate, au solicitat autorităților din România și din Norvegia să rezolve problema astfel încât cei cinci copii ai familiei Bodnariu să se întoarcă acasă.

„Cerem autorităților norvegiene să intervină în privința familiei Bodnariu, dar și în cazul celorlalte familii care se confruntă cu aceeași problemă. Dacă Norvegia chiar pretinde că este un stat civilizat, asta trebuie să se vadă nu în parade homosexuale. Nu, asta trebuie să se vadă mai ales acum, când încep să iasă la lumină tot mai multe abuzuri săvârșite în numele interesului superior al copilului”, a spus pastorul Marin Pintilie.

Prezent la manifestație a fost și preotul ortodox Stelian Tofană, care a atras atenția că acest caz este un abuz și că, în opinia sa, Occidentul promovează dizolvarea conceptului de familie prin astfel de practici.

„Trăim un timp în care se încearcă instituționalizarea anormalului și nu putem accepta asta. Aceasta instituționalizare a anormalului este definită eufemistica ca <<valori europene>>. Nu putem accepta o astfel de lume”, a mai spus Stelian Tofană.

Protestul a fost organizat în sprijinul familiei formate din românul Marius Bodnariu, inginer IT, soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală, şi cei cinci copii ai lor, stabiliţi cu toţii în Norvegia. Copiii, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Postaţi un comentariu