Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, și-a dat demisia

Patriciu Achimaş/ Foto: Dan Bodea

Clujeanul Patriciu Achimaș-Cadariu și-a dat astăzi demisa din funcția de ministru al Sănătății, în plin scandalul dezinfectaților din spitale. Demisia a fost acceptată de premierul Dacian Cioloș care urmează să facă o altă propunere pentru această funcție.

„Am acceptat astăzi demisia domnului Patriciu Achimaș-Cadariu din funcția de ministru al Sănătății. În perioada următoare, voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, propunerea pentru un nou ministru al Sănătății”, a precizat premierul, citat de  Agerpres.

Achimaş-Cadariu a luat decizia de a pleca de la ministerul Sănătăţii, pentru că nu ar fi fost de acord cu modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectanţilor din spitale.

Premierul Dacian Cioloş a cerut sâmbătă Ministerului Sănătăţii să demareze o anchetă administrativă în ceea ce priveşte biocidele, toate produsele folosite în prezent la dezinfecţie în fiecare spital din ţară urmând să fie verificate din punct de vedere al concentraţiei şi eficienţei.

Citiți și: Trei spitale din Cluj pe lista celor care au avut probleme de testare la controlul dezinfectantelor

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că aşteaptă din partea Ministerului Sănătăţii o analiză „exactă” şi un „plan clar”de măsuri de urgenţă.

Sute de persoane au protestat,  vineri seară, în mai multe orașe din țară, printre care și Clujul, faţă de neregulile din sistemul de sănătate.

Citiți și:Aproximativ 50 de persoane au protestat la Cluj față de infecțiile din spitale

Postaţi un comentariu