Ministrul Petre Daea a deschis oficial târgul Agraria 2019

Foto: Dan Bodea

A 25-a ediție a târgului Agraria, care se desfășoară pentru al patrulea an consecutiv la Jucu, în județul Cluj, și-a deschis oficial porțile. La eveniment a participat și ministrul Agriculturii Petre Daea însoțit de ambasadorul Israelului, David Saranga, dar și de oficialități locale. Daea a anunțat cu acest prilej că autoritățile din domeniu vor lua toate măsurile necesare pentru ca fermierii să-și poată valorifica carnea de miel în perioada de dinaintea sărbătorilor pascale. Vestea pică cum nu se poate mai bine în contextul în care România a fost afectată, în ultimele luni, de apariția mai multor focare de pestă porcină africană.

Foto: Dan Bodea

Peste 300 de expozanți din mai multe țări europene și-au etalat ultimele producții din domeniu, utilaje adaptate la tehnologia informatică, specifică secolului în care trăim. La această ediția aniversară, Comisia Europeană DG AGRI – Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală va fi prezentă cu un stand, ce are ca temă „De la fermă la consumator, alimente durabile pentru un stil de viață sănătos”. De asemenea, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a lansat cu acest prilej platforma de cooperare și consultanță agricolă AGRIM, Management integrat al inputurilor agricole.

Foto: Dan Bodea

„România ocupă o poziție importantă în ansamblul agriculturii europene, iar potențialul de a atrage fonduri europene este fantastic. Agricultura este una dintre oportunitățile României, dar agricultura înseamnă tehnologie înaltă, educație, tehnologii noi, infrastructură. Încă mai avem nevoie de sisteme de stocare și de a transporta bunurile de la ferme la piață. Creșterea gradului de absorbție al fondurilor europene este una dintre prioritățile noastre, muncim pentru asta și pot să spun că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Petre Daea.

Foto: Dan Bodea

De asemenea, Agenția Națională de Zootehnie, gazda salonului Zootehnica Show, dedicat digitalizării fermei zootehnice aduce în atenție posibilitățile de îmbinare optimă a productivității cu bunăstarea animalelor şi sustenabilitatea resurselor. Adoptarea digitalizării în sectorul zootehnic românesc reprezintă un subiect important de dezbatere, noile aspecte legate de digitalizare putând aduce valoare adăugată agriculturii românești.

Foto: Dan Bodea

Agraria este primul târg agricol realizat în România și care, din anul 1995 și până în prezent, și-a clădit, ediție după ediție, un nume puternic, devenind evenimentul agricol emblematic al Transilvaniei. Agraria reprezintă un important loc de întâlnire pentru fermieri, specialiști, manageri și autorități din domeniul agriculturii, unde participanții încheie contracte noi, își consolidează relațiile cu clienții tradiționali și discută despre tendințele și inovațiile apărute în agricultură, industrie alimentară și zootehnie. Târgul Agraria poate fi vizitat până duminică, 14 aprilie.

Postaţi un comentariu