Ministrul pentru Mediu de Afaceri: Trebuie să aducem jucătorii europeni şi mondiali. Sunt semne că vor veni și alții

Ministrul pentru Mediu de Afaceri, Alexandru Petrescu (foto)| Credit Foto: Dan Bodea

Prezent vineri la inaugurarea unei fabrici care va produce în județul Cluj componente pentru compania aeronautică Airbus, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, s-a arătat încrezător în faptul că exemplul companiei belgiene va fi urmat și de alți investitori în domeniul aeronauticii, el explicând că printre modalitățile prin care aceștia pot fi atrași se numărăr ajutoarele de stat dar și o infrastructură mai bună.

Petrescu a declarat vineri la Moldovenești, județul Cluj, că România este un spațiu potrivit pentru investițiile străine în domeniul aeronauticii și că fabricile precum Sonaca pot fi ambasadorii cei mai buni în această inițiativă.

 „Zona aeronautică românească este generoasă, avem clustere cu expertize şi la Bacău şi la Braşov şi în Transilvania. Trebuie să aducem jucătorii europeni şi mondiali potriviţi astfel încât să întregim această zonă. Familia aeronauticii româneşti s-a îmbogăţit azi cu un nou membru, Sonaca, semnele sunt că vor veni şi alţii. Pe măsură ce avem astfel de investiţii, pe măsură ce avem grijă de investitori să aibă o experienţă investiţională pozitivă. Ei sunt cei mai buni ambasadori în a atrage şi alţi investitori”, a explicat Alexandru Petrescu.

Acesta a declarat că investițiile depind totuși de o infrastructură care să le permită companiilor să se dezvolte în condiții normale, declarându-se un susținător al investițiilor în autostrăzi și drumuri.

„Trebuie să livrăm, şi trebuie să livrăm acum. Din punctul de vedere al Guvernului, tot ceea ce înseamnă infrastructură ocupă un loc prioritar în planurile Executivului. Noi avem o structură în subordinea ministerului, Invest Romania, şi suntem prima uşă la care un investitor bate. Avem toate motivele să îi convingem că România este locul unde trebuie să investească însă este un element pe care trebuie să îl promitem şi să şi-l livrăm, şi anume infrastructura care este esenţială pentru a crea investiţii sustenabile în viitor”, a menţionat ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Ministrul Alexandru Petrescu a participat, vineri, în comuna Moldoveneşti, judeţul Cluj, la inaugurarea fabricii companiei belgiene Sonaca, o investiție de peste 50 de milioane de lei, aici urmând să fie produse componente pentru aeronavele de tip A320 ale companiei franceze Airbus.

 

Postaţi un comentariu