Ministerul Agriculturii finanțează angajarea tinerilor în agricultură

Sursa foto: aradon.ro

Conform unui proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Agriculturii, fermierii care angajează cel puțin doi tineri vor beneficia de un sprijin financiar lunar. Valoarea totală a programului este de 30 de milioane de lei.

Conform Mediafax, angajatorii vor primi, pentru fiecare persoană angajată, 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/sau industrie alimentară, 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii şi/sau industriei alimentare sau 500 lei pentru persoanele fără studii.

Se estimează că acest program va contribui la creşterea forţei de muncă în agricultură, acvacultură şi industria alimentară cu aproximativ 3.000 persoane, pentru anul 2019.

Pentru a beneficia de prevederile legii, angajatorii fermieri au obligaţia de a încheia cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puţin de 12 luni. Beneficiarul programului care a fost angajat în condiţiile prezentei legi beneficiază de scutiri de la plata impozitului pe venit aferent salariului brut stabilit potrivit contractului individual de muncă încheiat în cadrul Programului, a mai anunțat Mediafax.

Postaţi un comentariu