Mini golf pentru „oamenii micuți” de la Little People în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane

eepurl.com

Ediția din acest a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest își propune ca, pe lângă scopul „clasic” al evenimentului, să îi familiarizeze pe participanți cu tot ce înseamnă cultura, tradiţiile şi economia Germaniei, să și ajute comunitatea în sânul căruia se desfășoară, prin gesturi caritabile și nu numai.

Un prim gest va fi făcut acum, pentru copiii bolnavi de cancer, alături de partenerul Golfee, club de mini-golf situat în Magazinul Central din Cluj-Napoca. Astfel, în cele trei zile de festival, de vineri, 30 septembrie, până duminică, 2 octombrie, între orele 12.00 și 18.00, în Piața Unirii vor fi instalate piste de mini-golf, iar cei care doresc să joace vor putea dona 10 lei pentru Asociația Little People România. Fiecare dintre „donatori” va primi în schimb o brățară galbenă de la Little People, plus un voucher pentru o rundă de joc GRATIS la Golfee.

„Acest parteneriat, cu Little People, și cu un agent economic dispus să se implice în acțiuni pentru binele social, este practic concretizarea unuia dintre principalele deziderate ale Clubului nostru (Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT): încă de la înființare ne-am dorit ca rolul nostru în societatea clujeană, transilvăneană și românească, să fie unul de catalizator, de liant între două mentalități și feluri de trăi până la urmă. Iar ajutorarea semenilor este un punct comun, o punte extraordinar de frumoasă între nemți și români, o bază pe care putem construi împreună multe dintre proiectele viitoare”, a subliniat Florin Bugnar, organizatorul și directorul general al Festivalului de Toamnă al Economiei Germane.

„Dorința noastră de a face oamenii să zâmbească se întinde și dincolo de pereții Golfee. Și răsplata sufletească este cu atât mai mare cu cât cei care zâmbesc sunt oameni care au mai puține motive de a o face. Un eveniment cu Little People este un vis împlinit pentru noi. Minigolf contra cancer. Zâmbet contra boală. Distracție și ajutor, în același timp”, a declarat Ada Prundar, managing partner la Golfee.

golfee poza 2

Citiți și: Golfee, locul de joacă al tuturor: „Filosofia localului este zâmbetul. Absolut oricine găsește ceva de făcut aici”

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane Herbstfest 2016

A ajuns, anul acesta, la ediția cu numărul cinci. Oktoberfest-ul Clujului are loc, aşa cum a devenit deja tradiţie, în primul weekend din luna octombrie, în Piața Unirii. Timp de trei zile, între 30 septembrie şi 2 octombrie, vizitatorii vor avea ocazia să afle din experiențe practice lucruri inedite despre cultura, tradiţiile şi economia Germaniei.

Organizatorii festivalului au pregătit un program divers: de la concerte live și dansatori profesioniști, show-uri de modă, demonstrații de dresaj canin și de prim-ajutor, playground pentru cei mici, până la workshop-uri și ateliere de job matching și recrutare, sesiuni de business networking cu participare internațională, sau expoziții și concursuri cu premii.

Citiți și: Festivalul de Toamnă al Economiei Germane-Herbstfest, la ceas aniversar: de jumătate de deceniu în Cluj!

Ediția din acest an a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane aduce o serie de noutăți care vin să întărească rolul acestei comunități în Transilvania. În primul rând, la eveniment au confirmat participarea ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Laukșiprimarul de raion (sector) al Köln-ului, Dr. Ralf Heinen.

Pe scena din Piața Unirii, instalată într-un cort imens, va răsuna exclusiv muzică nemțească, respectiv orchestre și formații emblematice pentru stilul bavarez: Klaudia und die Burzenland Party Band, Trio Saxones (formația celor trei preoți sași din Transilvania), Sächsische Tänze – Sächsische Volkstanzgruppe aus Mühlbach (ansamblul de dansuri săsești din Sebeș), precum și nelipsita Fanfară din Foieni, devenită deja emblemă a festivalului.

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest este organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT şi Avalon Events, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj. Proiectul susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Citiți și: 14.000 de participanți la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane 2015

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane a început. Germania, cel mai mare investitor al României, preferă Transilvania

Postaţi un comentariu