Medicul prins la Cluj, suspect de dublu asasinat: „Nu am omorât copiii pentru că mi-a fost milă de ei”

Dan Stamatiu este cercetat pentru omor, tentativă de omor și deținere ilegală de arme de foc

Medicul originar din Oradea acuzat că a ucis două persoane în Ungaria a declarat în faţa judecătorilor că a venit în România ca să se sinucidă și că a cruțat viața copiilor din milă, avocatul său făcând contestaţie la decizia Curţii de Apel Cluj de confirmare a mandatului european de arestare emis de către autorităţile ungare. Acesta a fost prezentat în fața magistratului după o noaptea petrecută în arestul poliției clujene, de unde a și primit un tricou cu însemnele Serviciului Criminalistic, pe care l-a purtat la ședința de judecată.

Medicul orădean Dan Stamatiu, care a fost prins de către poliţiştii clujeni, joi după-amiază, cu arma crimei asupra sa, a fost prezentat vineri magistraţilor de la Curtea de Apel Cluj care au confirmat mandatul european de arestare emis de către autorităţile ungare pe numele bărbatului. Acesta era încătușat și purta un tricou pe care apăreau însemnele Serviciului Criminalistic.

Autorităţile ungare au solicitat în mandatul de arestare trimiterea medicului în Ungaria pentru a fi judecat şi condamnat, dar şi remiterea armei cu care a fost săvârşită crima, acesta fiind cercetat pentru uciderea a două persoane.

14233498_1146742212048797_155660354_o

Medicul român riscă pedeapsa cu închisoare pe viață

În faţa judecătorului Curţii de Apel, Dan Stamatiu şi-a recunoscut fapta, dar a spus că nu vrea să fie judecat în Ungaria, adăugând că a venit în România cu intenţia de a se sinucide.

”Am venit cu maşina personală şi în ea nu s-a găsit nimic. Nu am premeditat fapta. Sunt român şi în 28 de ani petrecuţi în Ungaria am trăit foarte multe umilinţe acolo. După comiterea faptei am vrut să mă sinucid, dar nu am vrut să fac asta în Ungaria. Am vrut să fiu îngropat acasă, în România. Am vrut să vin aici să mă sinucid, dar băieţii (poliţiştii n.r.) au fost mai rapizi”, a declarat bărbatul în faţa judecătorilor.

Acesta a adăugat că la domiciliul său din Ungaria a lăsat şi un bilet de adio în care a explicat că nu mai vrea să se întoarcă.

”Nu vreau să mă întorc acolo. E o cerinţă pe care o adresează un român către un alt român. Nu veţi avea probleme cu mine. Vreau să fiu cercetat în România. Nu mă sperie pedeapsa care mă aşteaptă acolo. Mi-e indiferent în condiţiile în care am vrut să mă sinucid. Nu mă mai interesează viaţa. Dacă stau în închisoare, chiar dacă aş putea să ies mai repede, probabil nici nu o să mă străduiesc”, a mai spus medicul orădean, stabilit în Ungaria, unde are o soţie şi trei copii.

La ieșirea din sala de ședință, Dan Stmatiu avea tricoul întors pe cealaltă parte și s-a oprit pentru a vorbi cu presa, explicând că le-a fost milă de cei doi copii care au asistat la întreaga scenă.

„Pe copii i-am lăsat în viață pentru că mi-a fost milă de ei. Aveam o relație cu femeia, trebuia să ne căsătorim. Nu intenționam să îi omor pe niciunul. Sunt multe lucruri de care îmi pare rău, normal, dar și altora trebuie să le pară rău”, a mai spus suspectul.

Potrivit autorităţilor ungare, în noaptea de miercuri spre joi, Dan Stamatiu, medic pneumolog la Spitalul ”Sátoraljaújhely Elizabeth” a intrat în casa unui cuplu din oraşul maghiar Nyíregyházán şi a împuşcat mortal o femei. Soţul acesteia a fost şi el împuşcat, dar a decedat după câteva ore, la spital.

Conform presei maghiare,  la crimă ar fi fost de faţă şi un copil de şapte ani, care însă nu a fost rănit.

Imediat după comiterea faptei, medicul a plecat din Ungaria cu maşina personală şi a venit în Cluj-Napoca, unde a fost prins de poliţişti.

Autorităţile din Ungaria îl cercetează pe bărbat pentru omor şi folosirea abuzivă a unei arme de foc deţinută ilegal, fapte pentru care doctorul riscă închisoare pe viaţă.

Postaţi un comentariu